showa
0

AUTHOR: BRIAN MOSLEY

“ INNOVATION FOR PPE-HUDBESKYTTELSE: NØDVENDIG SOM RESPONS PÅ COVID-19 ”

- Brian Moseley is Technical and R&D Manager for Showa Group

Imens COVID-19-pandemien har gjort nationen opmærksom på vigtigheden af god hud- og håndbeskyttelse, har driftsledere måttet forholde sig til virussen på en helt anden måde

Af Brian Mosely

Driftsikkerhedsledere stod allerede over for komplekse potentielle nødsituationer og katastrofer i konstant forandring, som de skulle forberede sig på, inden coronaviruspandemien brød ud. Nu omskriver ledere og fagfolk handlingsplanen – hvis der overhovedet var en handlingsplan – for at beskytte medarbejdere, fabriksbesøgende og endda forbrugere mod COVID-19-relaterede sundhedsrisici.

Udfordringerne kommer til udtryk i flere former for produktion, sundhedspleje, fødevarebearbejdning, myndigheder og andre områder, hvor det er nødvendigt at fastsætte et regelsæt for sikker drift, og hvis driftsmedarbejdere leverer vigtige tjenester og varer til offentligheden. Et vigtigt fokusområde er brugen af personlige værnemidler til hudbeskyttelse og det amerikanske arbejdsministerium Department of Labors OSHA (Occupational Safety and Health Administration) har offentliggjort en vejledning i brug af handsker, øjen-/ansigtsværn og andre personlige værnemidler.

Med hensyn til handsker kombineres bedste praksis med innovation for at skabe eksempelvis nitrilhandsker til enkeltbrug og med højere slidstyrke, der beskytter medarbejdere mod COVID-19, deres kollegaer og andre hudrelaterede risici. For driftsikkerhedsledere kan det betyde øget medarbejdersikkerhed at opnå en bedre forståelse af handskekrav, handskesikkerhedsniveauer og innovationens udvikling, når det gælder engangshandskernes miljøpåvirkning.

I 2016 reviderede Den Internationale Standardiseringsorganisation sine internationale teststandarder for beskyttelseshandsker, der beskytter mod farligere kemikalier og mikroorganismer, herunder virusser, bakterier og svampe. De reviderede testparametre omfatter tre hovedområder, som handskeproducenter skal forebygge:

Gennemtrængning: Handsker skal være modstandsdygtige over for revner eller ujævnheder, der kan lede kemikalier og/eller mikroorganismer igennem handskerne og påvirke brugerens hud.

Indtrængning: Måling af gennemtrængningstid eller hvor lang tid det tager for det farlige materiale at komme i kontakt med huden, når handskens overflade punkteres.

Nedbrydning: Ændring i handskens fysiske sammensætning forårsaget af kontakt med et specifikt materiale. Nedbrydning kommer til udtryk som ændringer i handskens farve, udseende eller tekstur

Ikke alle handsker er ligeligt udrustet til at yde beskyttelse mod usynlige patogener. Handskeproducenter og -forhandlere er pålagt at udføre strenge tests for at sikre, at deres produkter overholder de seneste branchestandarder. En handske, der overholder ovennævnte krav, udgør fundamentet for beskyttelse af industriarbejdere, men der er stadig mere, en virksomhed kan gøre.

Nitrilhandsker til engangsbrug har været på markedet siden 1991. De blev oprindeligt udviklet til at undgå allergiske reaktioner på proteinerne i naturlatex, et almindeligt problem under AIDS-pandemiens storhedstid. Nitrilhandsker har også højere trækstyrke og slidstyrke end en traditionel handske af naturgummilatex, hvilket gør dem til en ideel beskyttelsesform til redningsmandskab, transportsikkerhedsadministration, laboratoriemedarbejdere samt medarbejdere inden for fødevarebearbejdning og -håndtering.

Der er en hage ved produkter til engangsbrug: De bortskaffes sjældent korrekt. Verden over smides mere end 1 million handsker væk om året. Hvis man lagde dem på række, ville de strække sig 21,2 millioner km, hvilket svarer til 530 jordomrejser. Dette er en foruroligende statistik, som kun vil stige i år på grund af overfloden af nitrilhandsker til enkeltbrug, der er blevet brugt i kampen mod COVID-19.

Spørgsmålet på mange driftslederes læber er: Hvordan bortskaffer vi handskerne på en miljømæssigt forsvarlig måde? I de seneste år har der været stort fokus på implementering af grønne initiativer i produktionen af personlige værnemidler. Virksomheder har nu etableret miljøvenlige initiativer til at finde personligt værnemidler, som er lavet af bæredygtige materialer, der ikke reducerer produktets kvalitet.

En vigtig teknologisk innovation inden for produktion af nitrilhandsker er implementeringen af biologisk nedbrydelige materialer. Når de biologisk nedbrydelige handsker er blevet kasseret og bortskaffet på aktive deponeringsanlæg, udskiller mikroorganismer enzymer, der nedbryder nitrilpoymerernes bindinger. Handskerne omdannes til organisk jord, vand, kuldioxid og metan. Den næringsrige jord kan endda bruges til dyrkning af nyt planteliv.

Undersøgelser har vist, at materialerne ikke påvirker nitrilhandskernes udseende, forlængelsesevne eller trækstyrke. De bibeholder også den samme ydeevne, og de opretholder det samme beskyttelsesniveau mod kemikalier, virusser og bakterier. Visse testresultater har vist, at produkterne nedbrydes op til 60-70 % på blot lidt over et år.

Imens COVID-19-pandemien har gjort nationen opmærksom på vigtigheden af god hud- og håndbeskyttelse, har driftsledere måttet forholde sig til virussen på en helt anden måde. PPE-handsker, der er slidstærke og miljøvenlige, samt anden beskyttelse til driftsarbejderes hænder mod alle farer – herunder virusser, bakterier, kemikalier og andre farlige materialer – hører til den type af produkter, som driftsledere bør investere i for at maksimere medarbejdernes sikkerhed i denne usikre tid.

Brian Mosely – Technical and R&D Manager hos SHOWA-koncernen.

https://fsmmag.advanced-pub.com/?issueID=113&pageID=28

related news

card-01

ER DU PÅ UDKIG EFTER DEN RIGTIGE HANDSKE TIL DIN VIRKSOMHED?

Tal med én af vores eksperter i dag