showa
0

“ Innovation giver mening, når den bidrager til noget nyttigt ”

- Damien Augendre - EMEA, Amerika Kıtası ve Okyanusya Pazarlama Başkan Yardımcısı

(R)EVOLUTIONEN INDEN FOR KEMIKALIEBESTANDIGE HANDSKER

Ifølge Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur anslog man i 2015, at 20-30 % af alle arbejdsrelaterede sygdomme var hudsygdomme. Den mest almindelige årsag til hudsygdom på arbejdspladsen er eksponering for kemiske stoffer. I forhold til huden er de mest relevante kemiske farer syreætsninger, baseætsninger, fosforætsninger og kemikalieindsprøjtningsskader.

Industrien har i årenes løb forbedret deres processer og praksis, og medarbejdernes sikkerhed er kommet i forgrunden. Samtidig har der på markedet for sikkerhedshandsker været en hurtig stigning i nye og innovative handskematerialer, som er blevet mere kemikaliebestandige og dermed har forbedret beskyttelsen af hænderne mod kemikalier. Samtidig er de blevet mere behagelige at have på og mere omkostningseffektive. I 2016 ændrede EU kravene til test af kemikaliebestandige sikkerhedshandsker, så de passede bedre til disse nye materialer.

Den nye standard, EN ISO 374-1:2016, erstatter den tidligere standard, EN 374-1:2003, for at introducere væsentlige ændringer i produktionen af kemikaliebestandige handsker. EN ISO 374-1:2016-standarden øger antallet af testkemikalier fra 12 til 18, og handsker, der testes i forhold til den nye standard, skal klassificeres i tre kategorier Type A – B – C. Desuden specificeres permeation af mikroorganismer nu som beskyttelse mod virus, bakterier og svampe. Endelig skal hver eneste kemikalietest anerkendes pr. brev i henhold til nedenstående tabel.

Showa
  • Type A: Kemikaliebeskyttelse med gennemtrængningstider > 30 minutter for mindst 6 af de 18 kemikalier på listen i standarden.
  • Type B: Kemikaliebeskyttelse med gennemtrængningstider > 30 minutter for mindst 3 af de 18 kemikalier på listen i standarden.
  • Type C: Kemikaliebeskyttelse med gennemtrængningstider > 10 minutter for mindst 1 af de 18 kemikalier på listen i standarden.

Det kan se ud, som om Type A-handsker automatisk er det bedste valg, fordi de bliver testet i forhold til flere kemikalier, men det er ikke nødvendigvis tilfældet! En kemikaliebestandig handskes ydeevne afhænger af, hvilke(t) kemikalie(r) handsken er beregnet til. For at hjælpe fagfolk i forskellige brancher med at vælge de rigtige kemikaliebestandige handsker til netop deres brug har SHOWA siden 2001 udført sine egne kemikalietest på sine kemikaliehandsker. Kemikaliedataene kan findes på ChemRest.com – som nu er et af de mest omfattende registre over kemikaliehandsker på markedet. Her kan sikkerhedschefer og medarbejdere kontrollere, om deres handsker beskytter dem mod de kemikalier, de arbejder med.

En platform til at vælge den rigtige kemikaliehandske til industrier og medarbejdere

Showa

Siden da har tusindvis af brugere og kunder over hele verden brugt ChemRest.com som branchens mest omfattende guide til kemikaliebestandige handsker for hurtigt at kunne finde de rigtige handsker til deres kemikaliebrug. Alle SHOWA’s kemikaliebestandige handsker overholder den nye EN ISO 374-1:2016-standard og testes i forhold til hundredvis af kemikalier.

ChemRest.com gør det muligt at sammenligne mere end 60 typer og mere end 100 forskellige handsker med hinanden. Du kan derfor hurtigt finde et bestemt kemikalie ved at vælge enten et kemikalienavn eller et CAS-nummer for at starte din søgning. Hvad enten der er tale om massiv eller sporadisk eksponering for kemikalier har ChemRest den rigtige anbefaling, som passer til dit arbejdsmiljø. Der er også handskeoplysninger som størrelse, farve, materiale/polymer, grebtekstur, længde, bevægelighed og foring. Specifikke kemikalier og eksponeringskrav kan også vælges.

Et kemisk laboratorium til skræddersyede kemikalietest

Der er mange faktorer at tage højde for ud over de kemikalier eller kemikalieblandinger, medarbejderne bliver udsat for, når man skal finde frem til den korrekte handskebeskyttelse. Det er f.eks. eksponeringsniveau, -varighed og -frekvens, og skal de kemikaliebestandige handsker også beskytte mod slitage, snitskader, rifter og punkturfarer? Permeations- og nedbrydningstiden er også kritisk, og de opgives og rangeres i rækkefølge fra højeste til laveste niveau, hvor handskematerialet nedbrydes. Kompleksiteten i nogle kemikalieanvendelser kræver, at sikkerhedschefer og kunder søger mere individuel rådgivning vedrørende kemikaliebestandige sikkerhedshandsker. Her er det simpelthen ikke nok kun at tjekke type A, B og C.

SHOWA har sit eget topmoderne kemilaboratorium, hvor der kan udføres test på specifikke kemikalier og kemikalieblandinger. Fire laboratorieeksperter arbejder hver eneste dag på at sørge for sikkerhed og høj kvalitet i hver eneste kemikaliebestandige handske, og kunderne kan bede om en gratis specifik kemikalietestning for den handske, de har valgt, for at optimere beskyttelsen af deres medarbejdere.

Kunderne kan bede om en skræddersyet laboratorietest på www.ChemRest.com eller en gratis handskeprøve på www.showagroup.eu/dk.

De 3 mest kemikaliebestandige handskemodeller fra SHOWA

SHOWA CHM

Showa

Denne dobbeltbelagte handske kan garantere langvarig modstandsdygtighed over for en bred vifte af kemikalier. SHOWA CHM er fremstillet med en uunderstøttet latex-/neoprenbelægning med præget greb over bomuldsflokforing. Neopren over latex-lagene sørger for fremragende modstandsdygtighed over for slitage, rifter og punkturer. Uigennemtrængeligheden gør det mere behageligt at arbejde i fugtige eller fedtede miljøer. Det selvrensende traktordækgreb fremmer afløb af væske og maksimerer dermed grebet. Disse egenskaber gør SHOWA CHM til den ideelle handske til forskellige anvendelser i brancher som den petrokemiske industri, den kemiske industri, viceværtsopgaver og bilbranchen.

SHOWA 3415

Showa

SHOWA 3415 er fremstillet med fuld neoprenbelægning over polyesterforet og giver stor fleksibilitet, komfort og bevægelighed. Den innovative, fleksible neoprenhandske med ru partikeloverflade giver en høj grad af modstandsdygtighed mod slitage og ingen risiko for latexallergi. SHOWA 3415 er beregnet til at forebygge irritation kombineret med egenskaber, der sikrer lav tilsmudsning. Det ergonomiske design efterligner håndens naturlige bue, hvilket gør den perfekt til arbejde med opløsningsmidler, ætsende midler, olie, gas, kemikalier og smådele, f.eks. på raffinaderier og i offshorebranchen.

SHOWA NSK24

Showa

SHOWA NSK24 er konstrueret til at beskytte hænder og arme mod farlige kemikalier med høj tenacitet og er en revolutionerende handske, som er fremstillet med SHOWA’s biologisk nedbrydelige Eco Best Technology. Den dobbelte nitrilbelægning, som er 100 % biologisk nedbrydelig, giver overlegen beskyttelse mod olier, slitage, kulbrinter og indtrængen af fedt. Den ru finish sørger for et fremragende greb. Den superfleksible, vandtætte strikforede belægning har et bomuldsinterlockfor, som absorberer sved for ekstra komfort. SHOWA NSK24 anbefales til landbruget, bilbranchen, den kemiske industri, fødevarebranchen, viceværtsopgaver, olie og gas og forsyningsselskaber.

card-01

ER DU PÅ UDKIG EFTER DEN RIGTIGE HANDSKE TIL DIN VIRKSOMHED?

Tal med én af vores eksperter i dag