showa
0

Showa

TEMRES® TEKNOLOGIEN®

TEMRES®-TEKNOLOGIEN GØR VORES HANDSKER I STAND TIL AT VÆRE ÅNDBARE OG VANDTÆTTE, EN KOMBINATION AF ÅBENLYSE MODSÆTNINGER MED VIGTIGE EGENSKABER I EN ENKELT HANDSKE.

TIdéen bag TEMRES® kom fra en udfordring, japanske arbejdere stod over for, da de ville holde deres hænder frie for sved, mens de arbejdede i våde omgivelser. For mange arbejdere i den japanske fiskeindustrivar det svært at holde hænderne tørre, mens de arbejdede under våde og fedtede forhold. Det er imidlertid ekstremt svært at opnå god åndbarhed i helt belagte handsker, mens man bevarer modstandsdygtigheden over for vand.

Som specialist i handskefremstilling greb SHOWA denne udfordring og udviklede den første TEMRES® 280-handske for 19 år siden. Navnet TEMRES® kommer af en kombination af de japanske ord Te, der betyder “hånd”, og Murezu der betyder “ingen fugtighed”. TEMRES®-handsken var revolutionerende på det tidspunkt, den kom frem, og dens unikke design og fordele er gradvist blevet anerkendt på markedet. I løbet af årerne har vi videreudviklet teknologien, og i 2005 blev den nye TEMRES® 281 lanceret. Den er udstyret med skridsikkert greb og et design for nemmere på- og aftagning.

[1] Væsker
[2] Sved

HVORDAN VIRKER DET?

Konceptet i TEMRES®-teknologien kommer fra forskelle i de fysiske egenskaber i flydende vand og i vanddampe.
Fysiske egenskaber i vand i flydende form som eksempelvis kohærens og lavere molekylær energi betyder, at vanddråberne typisk har en størrelse på mellem 100 μm til 3.000 μm. På den anden side betyder den øgede energi i vandmolekylerne, at de er urolige og bevæger sig frit. Størrelsen på vandmolekylet er ca. 0,0003 μm. Vores ingeniører udnyttede denne væsentlige forskel i størrelsen til at indarbejde to hovedmembraner i handsken, der skabte TEMRES®-effekten: en til åndbarhed og en til vandmodstand.

Mere konkret er en af membranerne fremstillet af porøst polyurethanskum, der lader fugten trænge ud, så hånden kan tørre med det samme. Den anden – det yderste lag – er fremstillet af hydrofil polymer, der lader fugtmolekyler, men ikke vandmolekyler, trænge igennem. Forskellen i koncentrationen af vandmolekyler og temperatur fører til at vanddampene overføres fra handskens indersiden til dens yderside. Dette er en grundlæggende metode, der gælder TEMRES®-handsker. Åndbarheden betyder, at hænderne forbliver tørre. På samme tid beskytter de vandtætte egenskaber stadig hænderne mod vand og andre væsker.

  • [ 1 ] Vanddamp
  • [ 2 ] Væske (vand, olie eller smørelse)
  • [ 3 ] Skridsikker finish med årestørrelser (ikke på manchetterne)
  • [ 4 ] Væskesikker polyurethan-belægning
  • [ 5 ] Sved og varme
  • [ 6 ] Polyurethanskum
  • [ 6 ] 13g strikket nyloninderbeklædning