showa
0

PVC-HANDSKEN: EN MAND SOM VAR DEDIKERET TIL AT BESKYTTE SINE KAMMERATERS HÆNDER

SHOWAs historie begyndte for 60 år siden i Manchuria. Akeo Tanaka blev blevet indkaldt til hæren og led som mange af hans landsmænd under de særdeles hårde forhold. De vanskelige forhold førte til, at der var mange, som mistede deres fingre på grund af frostskader, selv om de var iført kaninskindshandsker og bomuldsunderhandsker. Dette fremprovokerede en reaktion hos ham, og få år senere revolutionerede han alt, hvad der havde med beskyttelse af hænder at gøre.

Efter krigen arbejdede Tanaka med fremstilling af PVC blækpatroner til fyldepenne. Han bemærkede, at de traditionelle industriarbejdshandsker på det tidspunkt var stærke, men ikke funktionelle – de to vigtigste behov. Inspireret af hans kammeraters mistede fingre fik han den geniale ide, at han ville udvikle en prototype af en handske ved hjælp af “fremtidens materiale”. Det var i 1953, og Akeo Tanaka havde faktisk netop opfundet PVC-handsken, det første af mange trin om opfyldte hans livslange didiaktion til at beskytte hænder.

Den første PVC-handske blev designet til sikkerhed og anvendelighed: Tyk ved håndfladen og fingerspidserne med en tyndere manchet, så den var nemmere at tage af og på. På grund af følemulighederne i fingrene og handskens holdbarhed blev de meget populære til brug i flåden, industrisektorer og fiskehandel (i dag dominerer SHOWA 660 dette marked).

UDVIKLING I INDUSTRIEN: ET VENDEPUNKT FOR SHOWA

På grund af hurtig automatisering i 1970’erne ramte PVC-industrihandsken et vendepunkt. Præcisionsarbejde blev hovedformålet med arbejdshandsker, så der var behov for nye produkter, som kunne give præcise fingerbevægelse, samtidig med at den opretholdt sin styrke og holdbarhed. Desuden skabte sømmen inde i handsken ubehag for mange kunder. Som følge heraf udviklede SHOWA SHOWA 610 med en sømløs, behagelig inderside. Dette var SHOWAs første, patentbeskyttede produkt, hvilket gav næsten 20 års eksklusive rettigheder til at sælge dem, og det gav selskabet en lovende fremtid.

Vi er SHOWA

Alle vores innovative produkter er blevet skabt til helt særlige behov. LÆS BAGGRUNDSHISTORIERNE, DER FØRTE TIL PRODUKTERNE…