showa
0

VORES MILEPÆLE FOR INNOVATION

På vejen til succes har SHOWAs innovation og engagement i at skabe handsker, der præsterer bedre, resulteret i milepæle inden for branchen – handsker, der bogstaveligt talt har formet branchen og indprentet SHOWA-mærket som førende på markedet.

B0500-HANDSKEN MED PU-BELAGT GREB

Står i spidsen for præcisionsarbejde

I 1980 begyndte computerhardwareproduktionen at vinde frem i Japan. I den forbindelse opstod et behov for en fnugfri innovativ handske, der ikke dannede så meget støv. Præcisionsarbejde krævede større fleksibilitet i fingrene og åndbarhed for at forbedre arbejderens komfort. Ved at tilpasse nye materialer som ulden nylon og polyurethanskum førte processen endelig til en vigtig SHOWA-innovation: En åndbar handske med lav støvproduktion, B0500, blev født.

310 GRIP®-HANDSKE

Ændrede branchen for evigt

Arbejdere i transportsektoren bar strikkede handsker med dupper eller blokke af PVC eller naturgummi for at få et bedre greb. Denne type handske havde en lang levetid, men fingrene var dårligt tilpassede, så de besværede bevægeligheden, og handskerne blev ofte taget under kørsel eller papirarbejde. SHOWA løste dette problem med en anden vigtig innovation: 310 GRIP®.

I stedet for blot at montere gummiet på det strikkede materiale med lim blev 310 Grip® udviklet med vores forbedrede dyppemetode: Latex påføres direkte på det strikkede materiale, så det gennemtrænger foret og giver permanent fleksibilitet og holdbarhed. Denne nye metode blev yderligere forbedret for at undgå den irritation, som visse brugere kunne opleve fra latexen indeni handsken. Efter at have testet mange forskellige muligheder realiserede SHOWA en ny belægningsproces til håndfladen, der, sammen med en åndbar håndryg, gav brugeren en uovertruffen pasform og robusthed – en proces, der ændrede handskebranchen for evigt.

281 TEMRES®-HANDSKE

Gjorde det umulige muligt

I begyndelsen af 2000’erne var handsker med belægning i håndfladen blevet mainstream i den industrielle handskebranche på grund af åndbarheden. Men handskerne tillader, at vand eller sand trænger ind i handsken, hvilket gør dem mindre praktiske for sektorer som f.eks. landbrug. På den anden side er vandtætte handsker helt dækket med resin, så hænderne sveder i varme, og handsken bliver generende for brugerne.

En fuldt belagt handske med åndbarhed virkede som en urimelig eller uopnåelig mission, men med SHOWAs innovative idéer i spidsen gik udviklingen i gang. Svedtransporterende egenskaber og vandafvisende nye materialer sikrede tilblivelsen af den længe ventede TEMRES® – en handske, der tillader, at fugt fra hænderne kan forlade handsken, men forhindrer, at vand trænger igennem den ydre belægning. Denne handske passede også til håndens naturlige form og øgede fleksibiliteten mærkbart.

Den oprindelige handske var for dyr til markedet på det tidspunkt, så TEMRES® fik et helt nyt design, blev genlanceret og efterhånden udvidet til en serie med termiske manchetter og jerseymanchetter. I dag bruges handskerne i mange forskellige brancher og til mange forskellige aktiviteter.