showa
0

Product Informatie

Waar vind ik een lijst van producten die in de VS zijn gemaakt?

Als u zich in Amerika (VS, Canada of Latijns-Amerika/Brazilië) bevindt, hebt u de mogelijkheid om te filteren op SHOWA-handschoenen die in de VS zijn gemaakt.

Wij attenderen u erop dat u rechts in het hoofdmenu uw regio en taal kunt wijzigen.

1. Klik op ‘SHOWA-handschoenen’ in het hoofdmenu om naar alle SHOWA-handschoenen te gaan. U kunt ook klikken op ‘filter op gevaar’ of ‘filter op sector’ in het hoofdmenu OF op een van de categorieën die vermeld worden achter ‘onze beschermende handschoenen’ op de homepage.

2. In het product overzicht ziet u alle SHOWA-handschoenen. In het menu links kunt u het hokje ‘Made in the USA’ aanvinken om alle SHOWA-handschoenen te zien die in de VS zijn gemaakt.

Waar vind ik de beschikbare maten van elke handschoen?

1. Ga naar de product pagina over de SHOWA-handschoen van uw keuze door te zoeken via de zoekbalk of uw handschoen te vinden via ‘filter op gevaar’ of ‘filter op sector’ in het hoofdmenu.

2. Als u op de product pagina bent, scrolt u naar beneden. Onder de product afbeeldingen vindt u dan rechts de beschikbare maten.

3. De maten worden verder ook weergegeven op het informatieblad dat u vanaf de product pagina kunt downloaden.

Waar vind ik de specificatiegegevens van een product?

1. Ga naar de product pagina over de SHOWA-handschoen van uw keuze door te zoeken via de zoekbalk of uw handschoen te vinden via ‘filter op gevaar’ of ‘filter op sector’ in het hoofdmenu.

2. Als u op de product pagina bent, vindt u daar alle informatie over een bepaald product. Van coatings tot toepassingen, van maten tot verpakkingen en van normen tot productvoordelen.

3. U kunt ook het informatieblad downloaden (dit is te vinden op de product pagina onder ‘downloads’). Het informatieblad vermeldt dezelfde productinformatie en is een handig PDF-document om te printen, op uw computer op te slaan of met anderen te delen.

U kunt de product pagina ook op sociale media of per e-mail delen via ‘deel deze pagina’ onderaan op de pagina.

Is er een alternatief voor deze handschoen?

Er zijn verschillende manieren om een alternatief te vinden voor de handschoen die u momenteel gebruikt of op de website bekijkt.

1. Als u naar beneden scrolt op de product pagina (zie ‘Waar vind ik de specificatiegegevens van een product?’ om te lezen hoe u naar een product pagina gaat), ziet u een product carrousel met gerelateerde producten. Deze handschoenen zijn goede alternatieven, omdat ze dezelfde coating of grip hebben of met dezelfde SHOWA-technologie zijn ontworpen.

2. U kunt ook tot 4 handschoenen vergelijken en de verschillen en/of overeenkomsten bekijken in een handige overzichtstabel. Daartoe klikt u op ‘voeg toe om te vergelijken’ in het handschoenenoverzicht OF op ‘vergelijk deze handschoen’ als u al op de product pagina bent.

Waar vind ik informatie over handschoenen die bescherming bieden tegen chemicaliën met een bepaald CAS-nummer?

ChemRest.com is een online zoeksysteem voor chemisch bestendige handbescherming dat het zoeken naar informatie over chemicaliën en CAS-nummers een stuk eenvoudiger maakt.

Ga naar ‘ChemRest.com’ en

1. Zoek ofwel op A) de naam van de chemische stof of het CAS-nummer waarin u geïnteresseerd bent, ofwel op B) de handschoen die u gebruikt.
2. Selecteer de chemische stof, het product of het CAS-nummer en klik op zoeken (u kunt meerdere chemicaliën tegelijk selecteren).
3. Bekijk de resultaten voor de geselecteerde chemische stof en de doorbraaktijd die deze nodig heeft om door de handschoen heen te dringen.

Daarnaast hebben we in de VS een ultramodern ‘chemisch laboratorium’ met eigen chemici die technische ondersteuning bieden. Vul het contactformulier op de laboratoriumpagina in om in contact te komen met ons team van chemische experts.

Waar vind ik de gebruiksaanwijzing voor handschoenen?

Ga naar de product pagina van uw keuze en scrol naar beneden om ‘downloads’ te vinden. Hier kunt u het informatieblad met daarop de gebruiksaanwijzing vinden.

De gebruiksaanwijzing zit ook in meerdere talen als bijsluiter in de verpakking. U hebt ze dus altijd bij de hand!

Is er een lijst van handschoenen die geen latex of andere materialen bevatten?

Het is eenvoudig om handschoenen te vinden die gemaakt zijn met het materiaal of de coating waarnaar u op zoekt bent. Ga naar ‘SHOWA handschoenen’ en gebruik de filterfunctie om te zoeken naar de handschoen van uw keuze. Met het filter ‘materiaal’ kunt u snel bepaalde materialen toevoegen/uitsluiten.

Onze handschoenen voor eenmalig gebruik zijn allemaal gemaakt met nitril en bevatten geen latex.*

* In Brazilië, Canada, Latijns-Amerika en Noord-Amerika verkrijgbare W1005 + 1005 zijn gemaakt met natuurlijke latex

Hebben jullie handschoenen die zijn goedgekeurd voor gebruik met voedingsmiddelen?

Wij hebben verschillende SHOWA-handschoenen die voedselveilig zijn.

Ga naar ‘SHOWA-handschoenen’ in het hoofdmenu en gebruik het filter ‘Voedselveilig’ in het filtermenu links op de pagina.

Een andere mogelijkheid is om ‘Voedselveilige handschoenen’ te selecteren onder ‘filter op sector’ in het hoofdmenu.

Ik wil alle voedselveilige handschoenen zien

Welke handschoen adviseren jullie voor welke toepassing?

Wij bieden een groot aantal SHOWA-handschoenen voor verschillende taken en toepassingen aan. U vindt eenvoudig de juiste handschoen voor uw toepassing door een van de onderstaande filteropties te gebruiken.

1. Klik op ‘SHOWA-handschoenen’ in het hoofdmenu om naar het product overzicht te gaan. Links op de pagina kunt u filteren op verschillende aspecten, zoals categorie, gevaar, branche, coating en materiaal.

2. Klik op ‘filter op gevaar’ in het hoofdmenu en kies het gevaar dat betrekking heeft op uw taak en toepassing.

3. Klik op ‘filter op sector’ in het hoofdmenu en kies de sector waarin u actief bent.

Heeft SHOWA snijbestendige handschoenen met een nitrilcoating voor olieachtige toepassingen?

Wij bieden een groot aantal SHOWA-handschoenen voor verschillende taken en toepassingen aan. U vindt eenvoudig de juiste handschoen voor uw toepassing door de zoekfilteropties te gebruiken.

Ik wil alle snijbestendige handschoenen zien

Ik wil alle olie- en gasbestendige handschoenen zien

Hebben jullie een chemische beschermingshandschoen die toch een goede (vinger)gevoeligheid biedt?

Wij bieden een groot aantal SHOWA-handschoenen voor verschillende taken en toepassingen aan. U vindt eenvoudig de juiste handschoen voor uw toepassing door een van de onderstaande filteropties te gebruiken.

1. Klik op ‘SHOWA-handschoenen’ in het hoofdmenu om naar het product overzicht te gaan. Links kunt u een categorie, gevaar of branche selecteren om chemische beschermingshandschoenen te vinden.
2. Klik op ‘filter op gevaar’ in het hoofdmenu en selecteer ‘chemisch’.
3. Klik op ‘filter op sector’ in het hoofdmenu en selecteer ‘chemisch’.

Ik wil alle chemische beschermingshandschoenen zien

Ik wil alle chemische beschermingshandschoenen zien die biologisch afbreekbaar zijn

Ondersteuningsmateriaal en vragen

Waar vind ik catalogi?

Wij hebben een product catalogus met alle SHOWA-handschoenen, diverse catalogi voor specifieke sectoren en productbrochures.
Alle SHOWA-brochures en -catalogi zijn beschikbaar om te downloaden.
Scrol naar de voettekst onderaan op de pagina. Onder ‘handige links’ vindt u daar onze brochures en catalogi.

Ik wil alle brochures en catalogi zien

Hebben jullie catalogi in alle talen?

Wij hebben een product catalogus met het complete aanbod van SHOWA-handschoenen beschikbaar in het Engels, Spaans, Nederlands, Duits, Portugees (Braziliaans) en Italiaans. U vindt de catalogus in de voettekst van de website onder ‘handige links’.

Zorg dat u zich in uw huidige regio/land bevindt om de handschoenen te zien die bij u verkrijgbaar zijn. Rechtsboven op de pagina kunt u de 1) regio en 2) taal wijzigen.

Ik wil alle brochures en catalogi zien

Wat is EBT?

In 2002 introduceerden we de eerste biologisch afbreekbaar nitril handschoen met onze revolutionaire Eco Best Technology® en nu hebben we een ruim aanbod van EBT-handschoenen die u voor een groot aantal toepassingen kunt gebruiken.

EBT versnelt de biologische afbraak van nitril in organische verbindingen op biologisch actieve stortplaatsen. EBT biedt DEZELFDE KWALITEIT, PRESTATIES EN BESCHERMING, maar IS BETER VOOR DE PLANEET.

Ik wil meer te weten komen over EBT

Ik wil alle biologisch afbreekbare SHOWA-handschoenen zien

Is het mogelijk om handschoenen met EBT-technologie opnieuw te gebruiken?

Alle herbruikbare biologische afbreekbare SHOWA-handschoenen zijn wasbaar. U vindt de gebruiksaanwijzing op het informatieblad, dat u vanaf de product pagina kunt downloaden, en op onze verpakking.
Maar zoals het woord al zegt, kunt u biologisch afbreekbare SHOWA-handschoenen voor eenmalig gebruik maar één keer gebruiken. Na gebruik moet u handschoenen voor eenmalig gebruik op de juiste manier afvoeren.

Wij bieden verschillende EBT-handschoenen aan, zowel voor eenmalig als voor hergebruik. U vindt een overzicht van alle EBT-handschoenen van SHOWA door op de homepage naar ‘onze beschermende handschoenen’ te gaan en dan op ‘biologisch afbreekbare (EBT) handschoenen’ te klikken.

Wilt u absoluut zeker weten of een handschoen herbruikbaar is? Lees dan de gebruiksaanwijzing door het informatieblad te downloaden vanaf de product pagina.

Ik wil een overzicht bekijken van SHOWA’s EBT-handschoenen

Ik wil meer te weten komen over EBT

Welke handschoen adviseren jullie voor welke toepassing of voor welk chemisch product?

Wij bieden een groot aantal SHOWA-handschoenen voor verschillende taken en toepassingen aan. U vindt eenvoudig de juiste handschoen voor uw toepassing door een van de onderstaande filteropties te gebruiken.

1. Klik op ‘SHOWA-handschoenen’ in het hoofdmenu om naar het product overzicht te gaan. Links kunt u een categorie, gevaar of branche selecteren om chemische beschermingshandschoenen te vinden.
2. Klik op ‘filter op gevaar’ in het hoofdmenu en selecteer ‘chemisch’.
3. Klik op ‘filter op sector’ in het hoofdmenu en selecteer ‘chemisch’.

Ik wil alle chemische beschermingshandschoenen zien

Hebben jullie foto's om onze website, catalogus enz. te illustreren?

Onze Mediabibliotheek bevat een groot aantal product afbeeldingen in hoge en lage resolutie. U kunt een gratis account aanmaken, zodat u de gewenste afbeeldingen kunt downloaden.
U vindt de Mediabibliotheek door naar beneden te scrollen op de pagina waar u zich bevindt. Onder ‘handige links’ vindt u dan de link die u naar de ‘Mediabibliotheek’ leidt.

Klik hier om naar de Mediabibliotheek te gaan

Wat is mijn handschoenmaat?

Afhankelijk van het soort handschoen, kan het voorkomen dat de maten anders zijn. Het is dus mogelijk dat u 7/S voor de ene snijbestendig handschoen hebt, maar 7/M voor een andere snijbestendige handschoen. Dit komt door de elasticiteit en beweeglijkheid van de handschoen en de handvormers die worden gebruikt om de handschoen te maken.

In de voettekst van onze website vindt u een maattabel voor handschoenen. Deze tabel helpt u om eenvoudig de juiste handschoenmaat te vinden!

Scrol naar beneden op de pagina waar u zich bevindt. Onder ‘handige links’ kunt u de maattabel downloaden als PDF-document. U kunt de maattabel ook openen als u al op een product pagina bent. Onder de product afbeeldingen vindt u een knop om de maattabel te downloaden.

Ik wil de maattabel downloaden

Normen & Certificaten

Waar vind ik de verklaring van overeenstemming?

1. Ga naar de productpagina over de SHOWA-handschoen van uw keuze door te zoeken via de zoekbalk of uw handschoen te vinden via ‘filter op gevaar’ of ‘filter op sector’ in het hoofdmenu.

2. Als u op de productpagina bent, scrollt u naar beneden. Onder ‘downloads’ vindt u dan de verklaring van overeenstemming. Dit is een handig PDF-document om te printen, op uw computer op te slaan of met anderen te delen.

Ik will alle SHOWA handschoenen bekijken

Waar vind ik het land van oorsprong van elk product?

Het land van oorsprong van een product wordt niet weergegeven op de product pagina of de downloadbare informatiebladen.

Als u nog geen order hebt geplaatst, kan ons klantenserviceteam u het certificaat van oorsprong verstrekken.
Vul het onderstaande contactformulier in, dan stuurt een medewerker van onze klantenservice u spoedig het certificaat toe.

Als u wel al een order hebt geplaatst, vindt u het certificaat van oorsprong op de orderbevestiging en op de factuur.

Welke handschoenen zijn EN 455-gecertificeerd?

Klik op ‘SHOWA-handschoenen’ in het hoofdmenu om naar alle SHOWA-handschoenen te gaan. Links naast dit productoverzicht van alle SHOWA-handschoenen vindt u een hokje met de aanduiding ‘medisch’. Als u dit hokje aanvinkt, worden alleen de SHOWA-handschoenen weergegeven die EN 455-gecertificeerd en veilig voor medisch gebruik zijn.

Op de product pagina zelf kunt u onder ‘normen & certificaten’ controleren of een handschoen veilig is voor medisch gebruik. Als het EN 455-pictogram wordt getoond, weet u dat u de handschoen veilig voor medische doeleinden kunt gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over de EN 455-norm

Hebben jullie een handschoen die bescherming biedt tegen contactwarmte?

Wij bieden een groot aantal SHOWA-handschoenen voor verschillende taken en toepassingen aan. U vindt eenvoudig de juiste hittebestendige handschoen door de onderstaande filteroptie te gebruiken.

Klik op ‘filter op gevaar” in het hoofdmenu en selecteer ‘hitte’. In het product overzicht kiest u de handschoen die u nodig hebt OF vergelijkt u de handschoenen met de vergelijkingstool.

U krijgt dan alle SHOWA-handschoenen met een EN 407-certificaat te zien, die bescherming bieden tegen contactwarmte.

Ik wil alle hittebestendige handschoenen zien

Waar vind ik permeatiegegevens voor chemische beschermingshandschoenen?

Op internet bieden wij gratis een gids met permeatiegegevens voor alle chemische beschermingshandschoenen van SHOWA: ChemRest.com

Klik op uw regio en de taal van uw keuze en begin te zoeken op productnaam. Typ de naam van de handschoen die u gebruikt, klik op het product en ga naar ‘CHEMREST ZOEKEN’ om de gewenste permeatiegegevens te vinden. Maak een gratis account aan om de resultaten te downloaden!

Ik wil naar ChemRest.com gaan

Welk snijweerstandsniveau heb ik nodig?

Het is best ingewikkeld om te begrijpen welk soort snijbescherming nodig is om uzelf of uw werknemers te beschermen tegen de risico’s van snijwonden. Afhankelijk van de regio waarin u zich bevindt, gelden er verschillende normen voor mechanische risico’s. In Europa gebruiken we de norm EN 388:2016 voor snijbestendige handschoenen. Deze norm is aangepast in 2016 en gebruikt een andere testmethode om de snijweerstand van een handschoen vast te stellen.

Ik wil alle snijbestendige handschoenen zien

Wij hebben een gids voor snijbescherming samengesteld om een einde te maken aan de verwarring en u eenvoudiger de juiste handbescherming tegen snij- en kapwonden te laten kiezen.

Download hier de gids voor snijbescherming

SHOWA heeft diverse technologieën ontwikkeld om de handen van u en uw werknemers te beschermen tegen snij- en kapwonden. Elke technologie is ontworpen met verschillende vezels en biedt een verbeterde snijbescherming.

Ontdek meer over de DURACoil-technologie met snijweerstand C

Ontdek de Hagane Coil® technologie

Prijzen en Kopen

Wie is de vertegenwoordiger in elke regio?

Wij hebben regiomanagers in heel Europa, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika. Vul het onderstaande contactformulier in als u een verkoopmanager in uw regio wilt spreken.

Hoe vraag ik een handschoenmonster aan? 

Voordat u de perfecte SHOWA-handschoen kiest, wilt u misschien een aantal modellen proberen! Geen probleem, bij ons vraagt u heel eenvoudig handschoenmonsters aan.

1. Ga naar de productpagina van uw keuze. Onder de productafbeeldingen rechts vindt u daar de knop ‘vraag een proefmonster’ aan.

2. Als u op de knop klikt, wordt u naar een contactformulier geleid, waar u uw contactgegevens en de handschoenmaat van uzelf of uw werknemers invult. U kunt tot 5 verschillende handschoenen aanvragen!

Wij attenderen u erop dat handschoenmonsters beschikbaar zijn voor bedrijven en organisaties met meer dan 25 werknemers.

Hoe kom ik achter de prijs van SHOWA-handschoenen?

Neem contact op met ons klantenserviceteam of de vertegenwoordiger in uw land.
U kunt ook het contactformulier invullen. U hoort dan spoedig van ons.

Kan ik handschoenen rechtstreeks bij SHOWA kopen?

Wij verkopen onze handschoenen via distributiekanalen.

Als u een eindgebruiker bent, adviseren we u om contact op te nemen met een van onze distributeurs in de buurt van uw locatie. Wij kunnen zorgen voor technische ondersteuning en evaluatieprogramma’s, maar alle andere communicatie en het aankoopproces verlopen via de distributeur.

Als u een distributeur bent, kunt u contact opnemen met onze vertegenwoordiger in uw land.

Is het mogelijk dat SHOWA een handschoenenplan opstelt?

Wij bieden een gratis evaluatieprogramma voor al onze klanten om te bepalen welke handschoen het meest geschikt is voor hun werknemers. Dit evaluatieprogramma wordt binnen 4 weken afgerond.

Dit proces duurt 4 weken en bestaat uit 4 stappen:

1. Eerste bijeenkomst
2. Verstrekken van monsters voor test
3. Evaluatie van test op basis van monsters
4. Handbeschermingsprogramma

Wij attenderen u erop dat ons evaluatieprogramma bedoeld is voor bedrijven en organisaties met meer dan 25 werknemers. Als uw bedrijf kleiner is, neemt u contact op met uw lokale distributeur voor meer informatie over SHOWA-handschoenen.

Ontdek meer over 4WTP

Hoe kan ik het evaluatieprogramma (4WTP) starten?

Als u interesse hebt om het evaluatieprogramma te starten, neemt u contact op met onze vertegenwoordiger in uw land.

Op de 4WTP pagina vindt u meer informatie over het programma.

Ik wil de 4TWP-brochure downloaden.

Voor meer informatie over 4WTP en een stapsgewijze handleiding voor ons evaluatieprogramma kunt u onze 4WTP-brochure downloaden.

Bekijk de video

Orders & Logistiek

Hoelang duurt het voordat ik mijn order ontvang?

De tijd die nodig is om uw order te leveren, hangt af van diverse aspecten. U moet eerst uw order plaatsen, waarna u binnen 48 uur een bevestiging van SHOWA ontvangt. Als de orderbevestiging is verzonden, kunnen we een geschatte leverdatum noemen.

Hier leest u meer over onze voorwaarden

Voor actuele informatie over de status van uw order kunt u zich wenden tot uw contactpersoon van de klantenservice.

Wanneer zijn niet-voorradige handschoenen weer verkrijgbaar? (als er geen voorraad is)

Als u een backorder hebt, houdt SHOWA u op de hoogte van de leverdatum zodra een nieuwe product voorraad binnenkomt.

Neem contact op met onze klantenservice voor specifiekere informatie en een nauwkeurig tijdschema.

Kunnen jullie mij het track & trace-nummer sturen?

Het is niet altijd mogelijk om een track & trace-nummer te sturen. Dit hangt af van de bestemming en de vraag of de vervoerder de mogelijkheid biedt om uw order te volgen. Wij proberen u altijd gedetailleerde informatie te geven over de levering van onze SHOWA-handschoenen.

* Voor producten die vanuit de VS worden verzonden, staat het track & trace-nummer op de factuur.

Voor gedetailleerde informatie over uw order kunt u zich wenden tot uw contactpersoon van de klantenservice.

Waar kan ik SHOWA-handschoenen kopen in mijn regio?

Beschermende handschoenen van SHOWA zijn te koop via ons distributienetwerk in alle landen. Wij hebben partnerovereenkomsten met tal van distributeurs die bevoegd zijn om onze SHOWA-producten te verkopen. Voor meer informatie over onze SHOWA-distributeurzoeker neemt u contact op met ons klantenserviceteam of onze vertegenwoordiger in uw land.

Als u het onderstaande contactformulier invult, brengen wij u in contact met de juiste verkoper.

Waar vind ik informatie over de verzending en/of levering?

Zoals vermeld op de orderbevestiging worden alle producten verzonden volgens Incoterms 2010.
Meer gedetailleerde en actuele informatie over de verzending en/of levering van uw order vindt u op de orderbevestiging. Verder kunt u zich wenden tot uw contactpersoon van de klantenservice in uw land.

Hier leest u meer over onze voorwaarden

Kunnen jullie mij een lijst van al mijn backorder sturen?

Voor een overzicht van alle uitstaande backorders kunt u zich wenden tot uw contactpersoon van de klantenservice in uw land.

Kunnen jullie mij de facturen van de orders sturen?

Als u de orderbevestiging hebt ontvangen, is de order bevestigd en in behandeling. Zodra de order gereed is voor verzending, stuurt ons SHOWA-team u de factuur. Maar als het nodig is om de factuur nog een keer te sturen, neemt u contact op met uw contactpersoon van de klantenservice.

* In de VS worden alle facturen de dag na verzending per e-mail, post of EDI gestuurd.

Wat is de verpakkingsomvang?

Op de productpagina over de SHOWA-handschoen van uw keuze vindt u verpakkingsinformatie. U leest er hoeveel handschoenen/paren er in een polybag zitten en hoeveel polybags er in een doos zitten.

De gedetailleerde verpakkingsomvang van uw order wordt vermeld op de pakbon, die bij uw (pallet)order wordt gevoegd.

Waar vind ik informatie over de verpakking?

1. Klik op ‘SHOWA-handschoenen’ in het hoofdmenu om naar alle SHOWA-handschoenen te gaan en klik op de handschoen van uw keuze.
Ga naar de productpagina over de SHOWA-handschoen van uw keuze door te zoeken via de zoekbalk of uw handschoen te vinden via ‘filter op gevaar’ of ‘filter op sector’ in het hoofdmenu.

2. Als u op de productpagina bent, scrollt u naar beneden totdat u rechts op de pagina ‘verpakking’ ziet staan. De verpakkingsinformatie wordt als volgt weergegeven:

– handschoenen/paren per polybag
– polybags per doos
– handschoenen/paren per doos

Als u handschoenen voor eenmalig gebruik bekijkt, wordt de verpakkingsinformatie als volgt weergegeven:

– handschoenen per dispenser
– dispensers per doos
– handschoenen per doos

3. Onder ‘downloads’ kunt u het informatieblad downloaden als een handig PDF-document, dat u eenvoudig kunt printen, op uw computer/mobiele telefoon kunt opslaan of met anderen kunt delen. Op het informatieblad wordt ook de verpakkingsinformatie weergegeven.

card-01

OP ZOEK NAAR DE JUISTE HANDSCHOEN VOOR UW BEDRIJF?

Spreek vandaag nog met een van onze specialisten