showa
0

Hittebestendige Handschoenen

Dé hittebestendige handschoen voor uw branche

Brand en hitteletsels behoren tot de gevaarlijkste bedrijfsrisico’s. Zonder de juiste handschoenen loopt u misschien wel het risico om zich te verbranden bij het werken rond extreem hete machines en materialen. In de metaalindustrie, bijvoorbeeld, bevinden werknemers zich constant in de buurt van hoge temperaturen, vonken en vlammen. Hitterisico’s komen echter ook voor in industriële productiebedrijven, chemische omgevingen en de autosector. In de industriële productiesector kunnen draaiende machines ook hoge temperaturen produceren en u bij aanraking verbranden, zelfs als er geen vonken of vlammen zijn. Showa’s serie hittebestendige handschoenen biedt geweldige bescherming tegen intermitterende hitte tot 260°C en zijn ontworpen om blootstelling aan hitte te weerstaan met behoud van superieure gevoeligheid. Hittebestendige handschoenen kunnen in verschillende omgevingen worden gebruikt. Handschoenen uit deze serie hebben ook andere beschermende eigenschappen, zoals schuur-, snij- en chemische bestendigheid.

Hoe kiest u de juiste hittebestendige handschoenen

Geen enkele hittebestendige handschoen kan u tegen alle hitterisico’s beschermen.

Welke handschoen de juiste is voor u hangt van uw werk af en de mate waarin uw handen blootgesteld zijn aan hitte. U moet ook rekening houden met de volgende factoren:

  • Contacttijd: Hoe langer u een voorwerp vasthoudt, hoe meer hitte er wordt overgedragen op uw handschoenen.
  • Afkoeltijd: Hoe minder tussenpozen tussen het hanteren van hittegevoelige voorwerpen, hoe groter de kans dat hitte de handschoenen binnendringt.
  • Gewicht: Bij het vasthouden van zwaardere voorwerpen heeft u langer direct contact met hitte.
  • Behendigheid: Sommige werkzaamheden vereisen nauwkeurige handbewegingen, zelfs bij blootstelling aan extreme hitte.

Waarom zijn SHOWA-handschoenen uniek?

n de metaalindustrie, de automobielindustrie, de chemische industrie en de industriële productie worden werknemers blootgesteld aan hoge temperaturen die gepaard gaan met vonken en vlammen.

SHOWA’s hittebestendige handschoenen beschermen u tegen deze gevaren door intermitterende hitte tot 260°C te isoleren. Naast superieure hittebescherming, hebben onze handschoenen ook verschillende soorten neopreencoating. Zo vindt u de handschoen die perfect bij uw werkzaamheden past:

  • Volledige neopreencoating: Geschikt voor de automobiel- en metaalindustrie — optimale schuurbestendigheid en bescherming tegen chemicaliën.
  • Neopreenspray: Geschikt voor voedselverwerking en gietwerk — schuurbestendig en met hoge mechanische weerstand.
  • Palmcoating van sponzig neopreen: De beste keuze voor de metaalindustrie en offshore-toepassingen — met combinatie van vlamboog- en snijbestendigheid.

De hittebestendige handschoenen van SHOWA beschermen tegen blootstelling aan hitte zonder aan superieure vingergevoeligheid in te boeten.

SHOWA’s hittebestendige handschoenen doen meer dan u beschermen

Stel uw handen niet bloot aan extreme hitte. Bescherm uw handen tegen brand-, schaaf- en snijwonden en andere chemische gevaren met onze superieure hittebestendige handschoenen.

Lees meer Lees minder

FILTER PRODUCTEN

FILTER PRODUCTEN

Gevaar

Branches

COATING

Materiaal

CHEMISCHE WEERSTAND
EN ISO 374-1:2016

MECHANISCHE RISICO’S
EN 388:2016

Vergelijk producten

0

Resultaten

card-01

OP ZOEK NAAR DE JUISTE HANDSCHOEN VOOR UW BEDRIJF?

Spreek vandaag nog met een van onze specialisten