showa
0

“ Werken in koude omgevingen: handen beschermen tegen extreme temperaturen ”

Werken in koude omgevingen: handen beschermen tegen extreme temperaturen

Terwijl we ons terdege bewust zijn van de risico’s en beperkingen van het werken in negatieve (-0°) en positieve temperaturen (+0°), hebben we bij de introductie van de TEMRES 282- en NITRILE FOAM 477-handschoenen vooral rekening gehouden met ergonomische en fysiologische overwegingen.

Met dit principe boekt SHOWA succes bij zijn research en ontwikkeling: sectoren van activiteit en werkomgevingen worden per bedrijfsgebied aangepakt. Voor elk bedrijfsgebied worden handschoenen vervaardigd waarin de nieuwste technologieën zijn geïntegreerd. Hierdoor worden werknemers optimaal beschermd.

Showa
  • Lichaamswarmte vasthouden in de kou
  • Een bepaalde temperatuur op de handrug handhaven en tevens een flexibel polymeer gebruiken om de verminderde kwaliteit van spiersamentrekking van de handen te compenseren in koude omgevingen
  • Waterdichtheid om te compenseren voor de verzwarende factoren van water en vochtigheid
  • Anticiperen op belastende afkoeling door wind, aangezien de wind door de snelheid leidt tot een grotere blootstelling van het lichaam aan temperaturen die nog lager zijn dan de omgevingstemperatuur
  • Het risico op bevriezing
  • De overlast, het ongemak en de gevolgen van verdamping van de transpiratie van de handen

Bescherming tegen deze omstandigheden is gunstig ontvangen door mensen die werken in bedrijven met een koudeketen (gekoeld transport en logistiek, grote voedselketens, bedrijfscatering) en door mensen die werken in de bouw, vuilnisophaaldiensten en afvalsorteercentra.

Uiteraard zijn deze handschoenen nuttig voor iedereen die af en toe buiten werkt in winterse omstandigheden!

Handen zijn de belangrijkste gereedschappen van de mens. Ze stellen ons in staat om te werken, ons aan te passen en flexibel te zijn. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, speelt een belangrijke rol bij het reguleren van onze lichaamstemperatuur en is ons belangrijkste zintuig.

card-01

OP ZOEK NAAR DE JUISTE HANDSCHOEN VOOR UW BEDRIJF?

Spreek vandaag nog met een van onze specialisten