showa
0

AUTHOR: DAMIEN AUGENDRE

“ “Innovatie is zinvol als het daadwerkelijk bijdraagt tot iets nuttigs.” ”

DAMIEN AUGENDRE - Damien Augendre, VP Marketing EMEA, Americas & Oceania

DE (REVOLUTIONAIRE) ONTWIKKELING VAN CHEMISCHE BESCHERMINGSHANDSCHOENEN

Volgens het Europees Agentschap voor de veiligheid en de gezondheid op het werk had naar schatting 20-30% van de beroepsziekten in 2015 betrekking op huidziekten. De meest voorkomende oorzaak van huidziekten op het werk is de blootstelling aan chemische stoffen. De meest relevante chemische gevaren voor de huid zijn brandwonden door zuren, basen en fosfor en letsels door opspattende chemicaliën.

In 2016 heeft de Europese Unie de eisen voor chemische beschermingshandschoenen gewijzigd. De nieuwe norm, EN ISO 374-1:2016, vervangt de eerdere norm EN 374-1:2003 en brengt belangrijke wijzigingen aan in de productie van chemische beschermingshandschoenen.

De norm EN ISO 374-1:2016 breidt het aantal chemische teststoffen uit van 12 tot 18. Volgens de nieuwe norm moeten de handschoenen in drie categorieën worden ingedeeld: A, B of C.Verder wordt bescherming tegen permeatie door micro-organismen nu omschreven als bescherming tegen virussen, bacteriën en schimmels. Elke chemische test moet bovendien te herkennen zijn aan een letter volgens de onderstaande tabel.

Showa
  • Type A: Chemische bescherming met doorbraaktijden > 30 minuten voor ten minste 6 van de 18 chemicaliën die in de norm worden genoemd.
  • Type B: Chemische bescherming met doorbraaktijden > 30 minuten voor ten minste 3 van de 18 chemicaliën die in de norm worden genoemd.
  • Type C: Chemische bescherming met een doorbraaktijd > 10 minuten voor ten minste 1 van de 18 chemicaliën die in de norm worden genoemd

Veel mensen denken dat Categorie A-handschoenen het beste zijn, maar dit hangt af van het uiteindelijke gebruik. Om bedrijven en professionals te helpen bij het kiezen van de juiste chemische beschermingshandschoenen, test SHOWA deze sinds 2001 op chemicaliën tijdens de productie. ChemRest.com is een van de meest complete gidsen over chemische beschermingshandschoenen op internet. Werknemers en veiligheidsmanagers kunnen hier nagaan of hun handschoenen beschermen tegen de chemicaliën waar ze mee werken.

Een platform om de juiste chemische beschermingshandschoenen te kiezen voor bedrijven en werknemers

Omdat ChemRest.com de meest complete gids voor chemische beschermingshandschoenen in de sector is, hebben wereldwijd duizenden gebruikers en klanten er sindsdien gebruik van gemaakt om snel de juiste handschoenen voor hun chemische toepassingen te vinden. Alle chemische beschermingshandschoenen die SHOWA produceert, voldoen aan de nieuwe norm EN ISO 374-1:2016 en er wordt op meer dan 100 chemicaliën getest.

Showa

ChemRest.com biedt de mogelijkheid om meer dan 60 stijlen en ruim 100 verschillende handschoenen met elkaar te vergelijken. Om te beginnen met zoeken, kiest u een naam van een chemische stof of een CAS-nummer, waarmee u snel een specifieke chemische selectie kunt vinden. Zowel bij zware als bij onregelmatige blootstelling aan chemische stoffen doet ChemRest de juiste aanbeveling voor de behoeften van uw werkomgeving. Details van de handschoenen, zoals maat, kleur, materiaal/polymeer, gripstructuur, lengte, beweeglijkheid en liner, zijn ook beschikbaar. U kunt ook specifieke chemicaliën en blootstellingseisen selecteren.

Showa

Een chemisch laboratorium voor aangepaste chemische tests
Om de juiste handschoen te kiezen, moet u rekening houden met allerlei factoren. Aan welke chemicaliën worden werknemers blootgesteld? Wat is de mate van blootstelling? Is de mate van blootstelling hoog of beperkt? Moeten uw chemisch bestendige handschoenen ook bescherming bieden tegen schaaf-, snij-, scheur- en steekwonden? Een andere factor om rekening mee te houden, is de permeatietijd. Vaak is er een indeling in niveaus van hoog tot laag, afhankelijk van de snelheid waarmee het handschoenmateriaal wordt afgebroken. Deze informatie is essentieel om het juiste product te kiezen. Controleren of chemische beschermingshandschoenen in categorie A, B of C vallen, is vaak niet genoeg. Veiligheidsmanagers, klanten en bedrijven hebben daarom een deskundige nodig om hen te adviseren.

SHOWA heeft een chemisch laboratorium om bedrijven te helpen die chemische beschermingshandschoenen op specifieke chemicaliën willen testen. Vier laboranten zien dagelijks toe op de veiligheid en hoge kwaliteit van elke handschoen, zodat deze bescherming biedt tegen de juiste chemicaliën. Bedrijven en veiligheidsmanagers kunnen een gratis test aanvragen om aangepaste handschoenen te kiezen die hun werknemers maximaal beschermen.

Klanten die hiervan gebruik willen maken, kunnen een laboratoriumtest aanvragen op www.chemrest.com of een gratis monster bestellen op www.showagroup.eu. Enkele van SHOWA’s beste chemische beschermingshandschoenen.

Showa

SHOWA CHM

Deze dubbel gedompelde handschoen garandeert een langdurige weerstand tegen een groot aantal chemicaliën. De SHOWA CHM heeft een ongevoerde latex/neopreencoating met reliëfgrip over een onderhandschoen van gevlokt katoen. De neopreenlaag over een laag natuurlijk rubber (latex) zorgt voor een uitstekende weerstand tegen schuren, scheuren en doorboren. Door zijn ondoordringbaarheid is de handschoen comfortabeler om mee te werken in vochtige of vettige omgevingen. Het zelfreinigende tractorbandprofiel bevordert de afvoer van vloeistoffen, waardoor de grip zo hoog mogelijk is. Die eigenschappen maken de SHOWA CHM tot de ideale handschoen voor gebruik in verschillende sectoren, zoals de petrochemische industrie, chemische industrie, schoonmaakbranche en auto-industrie.

SHOWA 3415

De SHOWA 3415 heeft een volledige neopreencoating op een polyesterliner en biedt veel flexibiliteit, comfort en beweeglijkheid. Het innovatieve, flexibele neopreen met ruwe afwerking is goed bestand tegen schuren en brengt geen risico op een latexallergie met zich mee. De Showa 3415 is ontworpen om irritatie te voorkomen en wordt niet snel vuil. Het ergonomische ontwerp bootst de natuurlijke armbuiging na, waardoor deze handschoen ideaal is voor mensen die werken met oplosmiddelen, bijtende stoffen, olie, gas, chemicaliën of kleine onderdelen of actief zijn in de raffinage- of offshoresector.

SHOWA NSK24

De SHOWA NSK24, die ontwikkeld is om handen en armen te beschermen tegen hardnekkige en gevaarlijke chemicaliën, is een revolutionaire handschoen op basis van Eco Best Technology van SHOWA om ook het milieu te beschermen. De dubbele nitrilcoating is 100% biologisch afbreekbaar en beschermt uitstekend tegen binnendringing van oliën, schuurmiddelen, koolwaterstoffen en vetten. De ruwe structuur van de afwerking zorgt voor een uitstekende grip. De zeer buigzame, waterdichte, biologisch afbreekbaar nitrilcoating met gebreide voering heeft een liner van vormsluitend katoen die transpiratievocht absorbeert, wat het comfort verhoogt. De SHOWA NSK24 wordt aanbevolen voor de landbouw, auto-industrie, chemische industrie, voedselverwerking, schoonmaakbranche, olie- en gaswinning en nutsbedrijven.

card-01

OP ZOEK NAAR DE JUISTE HANDSCHOEN VOOR UW BEDRIJF?

Spreek vandaag nog met een van onze specialisten