showa
0

Snijbestendige Handschoenen

Snijbestendige handschoenen │ SHOWA Handschoenenfabrikant

Wat voor werk u ook doet: bescherm uzelf met de juiste snijbestendige handschoenen.

Snijbestendige handschoenen doen eigenlijk precies wat ze zeggen – ze beschermen uw handen tegen snijwonden tijdens het werken. Hoewel er tientallen verschillende soorten snijbestendige handschoenen op de markt zijn, zijn ze niet allemaal gelijk.

Snijbestendige handschoenen: Waar moet u naar zoeken

Bescherm uw handen tegen mogelijke gevaren met snijbestendige handschoenen.

Snijbestendige handschoenen zijn essentieel om veilig te kunnen werken. Op het werk zijn uw handen blootgesteld aan vele gevaren. Ze kunnen beklemd raken, blootgesteld worden aan scherpe voorwerpen, blootstaan aan herhaalde ergonomische stress, u kunt uitglijden, struikelen en vallen, en u kunt verscheidene andere gevaren tegenkomen.

SHOWA heeft een collectie veelzijdige snijbestendige handschoenen ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen met matig tot laag risico. Met een ruime keuze aan buitenmaterialen, handpalmcoatings, manchetlengtes, handschoen- of armbeschermende kenmerken, polsbevestigingssystemen en nog veel meer, vindt u precies de juiste snijbestendige handschoen voor elke toepassing.

Er zijn drie polymeren waaruit u kunt kiezen voor goede handbescherming. Al onze handschoenen zijn plat gedompeld en bieden de uitzonderlijke grip die SHOWA-klanten verwachten, maar hebben afhankelijk van het gebruikte materiaal ook unieke snijbestendige eigenschappen.

Polyurethaan

Polyurethaan is een microporeuze elastomeer, en snijbestendige handschoenen van dit materiaal hebben vele voordelen. Zo zijn ze zeer soepel en elastisch, bevatten ze geen latexproteïnen en geven ze geen deeltjes af zoals andere polymeren. Polyurethaan is goed bestand is tegen slijtage en olie, verhardt niet bij koude temperaturen, verweekt niet in de warmte, en behoudt een uitstekende transpiratiecapaciteit dankzij de poreuze ventilatie.

Natuurlatex

Coatings van natuurlatex bestaan uit natuurrubber dat afkomstig is van latex en boombastrubber en zijn daarom zeer sterk en elastisch, bieden goede grip en zijn goed bestand tegen slijtage. Een coating van natuurlatex beschermt tegen zwakke zuren, bijtende stoffen, alcoholen en schoonmaakmiddelen en biedt verder bescherming tegen virussen en bacteriën

Nitril en geschuimd nitri

Omdat nitril en geschuimd nitril geen latexproteïnen bevatten, zijn ze bestand tegen olie, vet, koolwaterstoffen, zuren, bepaalde organische oplosmiddelen, pesticiden, oliën en brandstoffen.

Superieure snijbescherming

Er zijn zeer veel mogelijkheden als u op zoek bent naar snijbestendige handschoenen die aan al uw behoeften voldoen. Op basis van de ANSI/ISEA-beschermingsnormen kunt u kiezen voor snijbestendigheid van de lagere niveaus A1 – A3 tot en met snijbestendigheid van het niveau A9, waardoor u precies kunt bepalen welk materiaal het best is voor u.

SHOWA biedt daarnaast ook verscheidene snijbestendige voeringen en lengtes om het aan- en uittrekgemak te maximaliseren en tegelijk de kans op spatten of contact met de handen, polsen en onderarmen te minimaliseren. De SHOWA-voeringopties, gecombineerd met een sterke selectie coatings, bieden extra bescherming tegen slijtage en schaafwonden, duurzaamheid, gevoeligheid en snijbestendigheid.

Waar worden snijbestendige handschoenen gebruikt

Snijbestendige handschoenen zijn onmisbaar in tal van industrieën en in allerlei doe-het-zelfprojecten en recreatieve bezigheden. Door de verschillende snijbestendige voeringen en coatings te combineren, kunt u kiezen uit handschoenen met verschillende beschermingsniveaus.

Dergelijke snijbestendige handschoenen zijn nuttig voor: de bouw, doe-het-zelfprojecten, productie, opslag en distributie, gemeentelijke diensten, glas, lucht- en ruimtevaart, auto-industrie, olie en gas, metallurgie, nutsbedrijven, mechanica, en nog veel meer.

Duurzame, soepele en sterke snijbestendige handschoenen en armbedekkingen kunnen u optimale bescherming bieden bij diverse activiteiten, zoals loodgieten, fabricage, hanteren van zwaar materiaal, inblikken, technische werkzaamheden, metselen, montage, bevestiging van staal, gootstukken en afdichtingen, fabricage van vensters, leidingwerk, HVAC, en nog veel meer.

Lees meer Lees minder

FILTER PRODUCTEN

FILTER PRODUCTEN

Gevaar

Branches

COATING

Materiaal

CHEMISCHE WEERSTAND
EN ISO 374-1:2016

MECHANISCHE RISICO’S
EN 388:2016

Vergelijk producten

0

Resultaten

card-01

OP ZOEK NAAR DE JUISTE HANDSCHOEN VOOR UW BEDRIJF?

Spreek vandaag nog met een van onze specialisten