showa
0

Showa

ECO BEST TECHNOLOGY®®

DEZELFDE HANDSCHOEN, BETER VOOR DE PLANEET.

De revolutionaire Eco Best Technology® (EBT) van SHOWA biedt een oplossing die het verschil maakt voor het milieu, zonder toegevingen op het gebied van bescherming en prestaties.

Bij de introductie in 2012 waren onze biologisch afbreekbare nitrilhandschoenen een primeur in de sector en vandaag de dag biedt SHOWA het meest uitgebreide assortiment biologisch afbreekbare handschoenen op de markt.

Dezelfde kwaliteit, prestaties en bescherming, beter voor de planeet.

DE IMPACT OP HET MILIEU IS HET ENIGE VERSCHIL

Wist je dat van de 150 miljard paar handschoenen die jaarlijks worden geproduceerd, er 100 miljard worden weggegooid. Als gevolg hiervan belanden bergen handschoenen op stortplaatsen elk jaar..

Dankzij hun speciale samenstelling worden EBT-handschoenen binnen 1 tot 5 jaar afgebroken op operationele stortplaatsen*, terwijl dit bij producten zonder EBT meer dan 100 jaar duurt.

Voor EBT zijn biologisch actieve stortplaatsen nodig om biologisch te worden afgebroken. Dit betekent dat handschoenen met EBT zelfs geen begin kunnen maken met de biologische afbraak voordat ze worden weggegooid.

HOE ECO BEST TECHNOLOGY WERKT

EBT versnelt de biologische afbraak van nitril tot organische verbinding op biologisch actieve stortplaatsen:
  • [ 1 ] EBT-materialen worden tijdens de productie aan het nitril toegevoegd
  • [ 2 ] Handschoenen worden weggegooid
  • [ 3 ] Handschoenen worden overgebracht naar en weggegooid in biologisch actieve stortplaatsen
  • [ 4 ] Micro-organismen breken de EBT-materialen af om binnen 1-5 jaar te ontbinden
  • [ 5 ] Wat overblijft is organische grond en biogas

SHOWA IS GEWIJD AAN DUURZAAMHEID

Voor ons is duurzaamheid meer dan een verplichting: het is deel van onze traditie. Onze biologisch afbreekbare wegwerphandschoen waren de primeur in de sector en vandaag de dag biedt SHOWA het meest uitgebreide assortiment biologisch afbreekbare handschoenen op de markt. EBT is een volgende stap in onze duurzaamheidsreis: een manier om de belasting van handschoenen op het milieu te verminderen.

Deze strategie is nog steeds ons belangrijkste aandachtspunt terwijl we EBT uitbreiden naar elke kleur en millimeterdikte binnen ons productaanbod, inclusief herbruikbare handschoenen. Op die manier kunnen we aan de eisen van vandaag voldoen zonder de toekomst in gevaar te brengen.

Doe mee met SHOWA en vind de juiste EBT-handschoen voor jou.

Samen kunnen we het verschil maken.