showa
0

Showa

TEMRES® TECHNOLOGY®

TEMRES® TECHNOLOGIE ZORGT ERVOOR DAT ONZE HANDSCHOENEN ADEMEND EN WATERDICHT ZIJN, EEN COMBINATIE VAN TWEE SCHIJNBAAR TEGENSTRIJDIGE MAAR BELANGRIJKE FEATURES SAMENGEBRACHT IN ÉÉN HANDSCHOEN.

Het idee achter TEMRES® kwam van een probleem bij Japanse werknemers die hun handen zweetvrij wilden houden terwijl ze aan het werk waren in vochtige omgevingen. Zo konden veel werknemers in de Japanse visserijsector moeilijk droge handen houden terwijl ze in natte en vettige omstandigheden werkten. Het is echter uitermate moeilijk handschoenen onder een volledige coating een goed ademend vermogen te geven en tegelijk ook hun olie- en waterbestendigheid te verzekeren.

Als specialist handschoenfabrikant nam SHOWA deze uitdaging aan en ontwikkelde 19 jaar geleden de eerste TEMRES® 280 handschoen. De naam TEMRES® komt van een combinatie van de Japanse woorden Te, wat “hand” betekent, en Murezu wat “geen vochtigheid” betekent. De TEMRES®-handschoen was revolutionair toen hij op de markt kwam en zijn unieke karakter en voordelen hebben geleidelijk erkenning gekregen in de markt. Door de jaren heen hebben we de technologie vervolmaakt en in 2005 werd de nieuwe TEMRES® 281 op de markt gebracht. Hij biedt extra antislip grip en een ontwerp voor gemakkelijker aan- en uittrekken.

[1] Vloeistoffen
[2] Transpiratie

HOE WERKT HET?

Het concept in TEMRES®-technologie is gebaseerd op verschillen in fysische eigenschappen van vloeibaar water en waterdamp.

Fysische eigenschappen van water in vloeibare toestand, zoals cohesie en lagere moleculaire energie betekenen dat de grootte van de kleinste waterdruppels gewoonlijk schommelt tussen.

100 μm en 3000 μm. Anderzijds betekent de hogere energie van watermoleculen in damp dat ze geëxciteerd zijn en vrij bewegen. De grootte van een watermolecule is ca. 0,0003 μm. Onze ingenieurs maakten van dit significante grootteverschil gebruik om twee hoofdmembranen in de handschoen te creëren die het TEMRES®-effect mogelijk maken: één voor het ademende vermogen en één voor de waterdichtheid.

Het binnenste membraan is gemaakt van poreus schuimpolyurethaan, waardoor vocht gemakkelijk kan worden afgevoerd en de hand snel kan drogen. Het andere membraan is de buitenste laag die gemaakt is van hydrofoob polyurethaan dat doorlaatbaar is voor vocht maar niet voor water. Door het verschil in concentratie van watermoleculen en temperatuur gaat de waterdamp over van de binnenkant van de handschoen naar de buitenkant. Dit is het essentiële mechanisme dat op TEMRES®- handschoenen wordt toegepast. Het ademende vermogen zorgt ervoor dat de handen droog blijven. Tegelijkertijd beschermt de waterdichtheid de handen tegen water en vloeistoffen.

  • [ 1 ] Waterdamp
  • [ 2 ] Vloeistof (water, olie of smeermiddel)
  • [ 3 ] Antislip afwerking met twee korrelgrootten (behalve op manchet)
  • [ 4 ] Vloeistofdichte polyurethaancoating
  • [ 5 ] Zweet en warmte
  • [ 6 ] Schuimpolyurethaan
  • [ 7 ] 13g gebreide nylon liner