showa
0

OVER ONS

SHOWA: EEN PERFECT EVENWICHT

SHOWA® is een volledig geïntegreerde fabrikant van zowel huishoudelijke als industriële handbescherming. Wij werken met de allernieuwste technologische ontwikkelingen met een hernieuwde focus op creativiteit en innovatie.

SHOWA® is uitsluitend gericht op de begin-tot-einde vervaardiging van huishoudelijke en industriële handbescherming. Wij hebben de volledige controle over ons industriële ecosysteem, wat een beslissend voordeel vormt ten opzichte van andere bedrijven. Wij maken zelf al onze machines, garens, coatings, polymeren, ontwerpen en handvormen, en controleren zo elke stap van ons proces – voor 100% kwaliteitscontrole op alle niveaus.

4-WEKEN-TESTPROGRAMMA

Het SHOWA 4WTP bestaat uit een strategisch plan waarmee handschoenentests efficiënt kunnen worden beheerd via vier getimede processen. Tijdens deze processen worden de prestaties van een handschoen vergeleken met die van een bestaande handschoen. Daarnaast worden voorkeuren van gebruikers en voordelen in termen van comfort, beweeglijkheid, pasvorm en levensduur aangegeven. Na vier weken wordt een kostenefficiënt, goedgekeurd en op uw situatie toegespitst plan voor uw behoeften op het gebied van handbescherming gepresenteerd.

INDUSTRIE STANDAARDEN

De Europese Richtlijn 89/686/EEG over PBM wordt momenteel vervangen door de nieuwe PBM-Verordening (EU) 2016/425. De nieuwe Verordening, die wijzigingen aanbrengt aan verschillende PBM-normen zoals EN 388 en EN 374, werd gepubliceerd in het Officieel Publicatieblad van de Europese Unie op 31 maart 2016 en zal in werking treden op 21 april 2018. Onze nieuwe en bestaande handschoenen mogen volgens de nieuwe Verordening niet

op de markt worden gebracht of gecertificeerd vóór 21 april 2018. De bestaande certificaten blijven volgens de Richtlijn geldig tot 21 april 2023. Meer informatie over de herziening van de Richtlijn en de implicaties ervan kunt u vinden op de website van de SHOWA Group.

GREENCIRCLE: BIOLOGISCH AFBREEKBAAR CERTIFICAAT

SHOWA heeft gekozen voor samenwerking met GreenCircle Certified, een onafhankelijke externe instantie, om zijn EBT-handschoenen als biologisch afbreekbaar te certificeren. SHOWA’s revolutionaire Eco Best Technology® (EBT) maakt een verschil voor het milieu zonder dat dit ten koste gaat van de bescherming en prestaties.

De GreenCircle-certificering biedt onze klanten de garantie dat we een betrouwbaar merk op het gebied van duurzaamheid zijn met een ASTM D5526-certificaat.