showa
0

ONZE INNOVATIEMIJLPALEN

Op weg naar het succes heeft SHOWA door zijn innovatie en inzet voor beter presterende handschoenen ware mijlpalen in de branche gevestigd – handschoenen die letterlijk de sector hebben vormgegeven en het merk SHOWA als marktleider in steen hebben gebeiteld.

B0500 PU HANDSCHOEN MET GECOATE HANDPALM

Toonaangevend in precisiewerk

:In 1980 kwam in Japan de fabricage van computerhardware op gang. Samen daarmee ontstond de behoefte aan een innovatieve, pluisarme handschoen die minder stof produceerde. Precisiewerk vereiste meer beweeglijkheid van de vingers en ademend materiaal om het comfort van de gebruiker te verbeteren. Door het gebruik van nieuwe materialen als wollig nylon en polyurethaanschuim leidde het proces uiteindelijk tot een significante SHOWA-innovatie: een ademende, stofvrije handschoen B0500 was geboren.

310 GRIP® GLOVE

 Changing the industry forever

Workers in the transportation sector were wearing knitted gloves with dots, or blocks of PVC or Natural Rubber to enhance grip performance. This type of glove lasted long, but the ill-fitting fingers prevented precision dexterity and the gloves were often removed while driving or with paperwork. SHOWA solved this problem with another major innovation: the 310 GRIP®.
Instead of simply attaching the rubber to the knitting with adhesive, the 310 Grip® was developed with our improved dipping method: latex is coated onto the knitting directly, penetrating the liner and providing permanent flexibility and durability. This new method was further improved to eliminate the irritation users could feel from the latex inside the glove. Through rigorous trial and error, SHOWA realised a new palm coating process that, together with a breathable back of hand, gave the user unmatched fit, form and resilience – a process that changed the glove industry forever.

310 GRIP® HANDSCHOEN

Omwenteling in de sector

Handschoengebruikers in de transportsector droegen gebreide handschoenen met stippen, of blokjes van pvc of natuurlijk rubber om de gripprestaties te verbeteren. Dit soort handschoen ging lang mee, maar de slecht passende vingers boden geen vingergevoeligheid en beweeglijkheid en daardoor werden de handschoenen vaak uitgetrokken tijdens het rijden of om papierwerk te doen. SHOWA loste dit probleem op met een andere belangrijke innovatie: de 310 GRIP®.

In plaats van gewoon het rubber aan het breisel te hechten met lijm, werd de 310 Grip® ontwikkeld met onze verbeterde dompelmethode: latex wordt rechtstreeks op het breisel gecoat, waarbij het in de liner indringt en zorgt voor permanente soepelheid en duurzaamheid. Deze nieuwe methode werd nog verder verbeterd om de irritatie van het latex die de gebruikers in de handschoen konden voelen weg te werken. Door te leren uit zijn fouten ontwikkelde SHOWA een nieuw handpalm-coatingproces dat, samen met een ademende handrug, de gebruiker een ongeëvenaarde pasvorm, vorm en veerkracht gaf – een proces dat een omwenteling in de handschoenenbranche betekende.

281 TEMRES® HANDSCHOEN

cHet onmogelijke wordt mogelijk

Tegen het begin van het nieuwe millennium waren handschoenen met gecoate handpalm mainstream geworden in de werkhandschoenenbranche dankzij hun ademende eigenschappen. Doordat water of zand door permeatie in de handschoenen kan terechtkomen, zijn ze echter minder handig voor bijvoorbeeld de landbouwsector. Anderzijds zijn waterbestendige handschoenen volledig bedekt met hars, waardoor de handen zweten bij hoge temperaturen en de handschoenen oncomfortabel zijn in het gebruik.

Een volledig gecoate handschoen met ademende eigenschappen leek een onredelijke en onhaalbare kaart, maar met de innovatie van SHOWA voorop werd de ontwikkeling ingezet. Vochtabsorptie en de waterbestendige nieuwe materialen werden aangewend voor de ontwikkeling van de lang verwachte TEMRES® – een handschoen die het vocht van de hand kan “uitademen”, maar verhindert dat water door permeatie door de buitenste coating binnendringt. Deze handschoen volgde tevens de natuurlijke welving van de hand en bood een veel betere beweeglijkheid.

De originele handschoen was destijds te duur voor de markt, zodat TEMRES® na een grondige herwerking van het ontwerp weer op de markt werd gebracht en uiteindelijk werd uitgebreid tot een serie met thermische en trui-manchetten. Vandaag worden de handschoenen in veel sectoren en activiteiten gebruikt.