showa
0

DE HANDSCHOEN VAN PVC: DE TOEWIJDING VAN EEN MAN OM DE HANDEN VAN ZIJN VRIENDEN TE BESCHERMEN

SHOWA’s verhaal begon 60 jaar geleden in Manchuria. Akeo Tanaka was opgeroepen voor het leger en leed, zoals veel van zijn landgenoten, onder de extreem zware omstandigheden. De moeilijke herinnering aan de soldaten die hun vingers waren verloren door bevriezing, ondanks dat ze handschoenen van konijnenhuid en katoenen onderhandschoenen droegen, lokte in hem een reactie uit die enkele jaren later de wereld van de handbescherming zou revolutioneren.

Na de oorlog werkte Tanaka aan de productie van pvc-inktpatronen voor vulpennen. Hij merkte op dat de traditionele werkhandschoenen sterk waren maar niet functioneel – de twee belangrijkste vereisten. Geïnspireerd door de verloren vingers van zijn medestrijders kwam hij op het idee om een prototype van een handschoen te ontwerpen die hij maakte van het ‘materiaal van de toekomst’. Dit was in 1953 en Akeo Tanaka had inderdaad net de pvc-handschoen ontworpen, de eerste stap in het bereiken van zijn levenslange doel om handen te beschermen.

De eerste handschoen van pvc was ontworpen met het oog op veiligheid en gebruiksgemak: dik bij de handpalm en vingertoppen met een dunnere laag bij de pols voor eenvoudiger aan- en uittrekken. Door de vingergevoeligheid en de duurzaamheid van de handschoen werd hij steeds populairder in de maritieme en industriële sector en bij vissers (op dit moment domineert SHOWA 660 deze markt). 

c ONTWIKKELING IN DE INDUSTRIE: EEN KEERPUNT VOOR SHOWA

 Vanwege de snelle automatisering in de jaren 70 kwamen de industriële handschoenen van pvc op een keerpunt terecht. Precisiewerk werd het belangrijkste doel van werkhandschoenen, dus nieuwe producten moesten nauwkeurige vingerbewegingen toelaten maar toch ook stevig en duurzaam zijn. Daarnaast waren veel klanten ontevreden over de naad in de handschoen. Als reactie daarop ontwikkelde SHOWA de SHOWA 610 met een naadloze, comfortabele binnenvoering. Dit was het eerste gepatenteerde product van SHOWA, dat bijna 20 jaar exclusieve verkooprechten had waardoor het bedrijf een welvarende toekomst wachtte.

WIJ ZIJN SHOWA

Elk van onze innovaties is ontworpen voor een specifieke reden. Lees de achtergrondverhalen die tot de creaties leidden…