showa
0

“ ECO BEST TECHNOLOGY: DET STÖRSTA SORTIMENTET AV BIOLOGISKT NEDBRYTBARA HANDSKAR ”

SHOWA LANSERAR DET STÖRSTA SORTIMENTET AV BIOLOGISKT NEDBRYTBARA HANDSKAR PÅ MARKNADEN MED SIN REVOLUTIONERANDE ECO BEST TECHNOLOGY®

SHOWA tar nästa steg i sitt hållbarhetsåtagande och utökar sitt biologiskt nedbrytbara produktsortiment. SHOWA:s globalt lanserade Eco Best Technology®-handskar erbjuder samma skydd, prestanda och grepp som motsvarande handskar i vanligt nitril, men är bättre för miljön eftersom de bryts ned 20 gånger snabbare.

GÖRA SKILLNAD FÖR MILJÖN

Som svar på den överväldigande mängden plastavfall och den växande klimatkrisen investerar SHOWA kraftigt i forskning och utveckling för produkter med minskad miljöpåverkan. Det uppskattas att 100 miljarder par handskar slängs varje år. Skulle man lägga dem bredvid varandra hade de nått till månen och tillbaka – 30 gånger. Med tanke på att det tar mer än 100 år för dessa handskar att brytas ned i en deponi, förväntas mängden handskavfall i deponier öka kraftigt med vår växande befolkning. 2012 lanserade SHOWA sin revolutionerande Eco Best Technology® (EBT) och introducerade den första biologiskt nedbrytbara nitrilhandsken på marknaden. Nu har SHOWA utökat mängden EBT-handskar och erbjuder det största sortimentet med biologiskt nedbrytbara handskar på marknaden.

Showa

INNOVATION, SKYDD OCH BEVARANDE I ETT

EBT erbjuder en lösning som gör skillnad för miljön, utan att kompromissa om skydd och prestanda för användaren. Tack vare sin speciella sammansättning bryts EBT-handskar ned inom 1–5 år i aktiva deponier, enligt ASTM D5511- och D5526-tester, medan icke-EBT-produkter tar mer än 100 år att brytas ned. Det innebär att EBT-handskarna bryts ned minst 20 gånger snabbare än vanliga nitrilhandskar.

”Inledningsvis lanserade vi den första biologiskt nedbrytbara handsken för engångsbruk som ett sätt att minska den påverkan som dessa handskar har på miljön. Vi förutsåg behovet då och uppmuntrade våra affärspartner att fatta mer miljömedvetna beslut vid köp av handskydd”, förklarar Gabriel Szelenyi, produktchef för EMEA och specialist på engångshandskar.

Sedan dess har världen upplevt en massiv ökning av efterfrågan på produkter som är mer hållbara eller har en minskad påverkan på miljön, och inte bara för konsumentprodukter. Frost & Sullivans senaste rapport om den europeiska industriella handskyddsmarknaden förutspår en ”stigande efterfrågan på miljövänliga handskar”.

Brian Mosely, chef för forskning och utveckling och skaparen av EBT, förklarar vidare: ”Frost & Sullivan-rapporten belyser våra biologiskt nedbrytbara EBT-nitrilhandskar, men vårt engagemang för hållbarhet är fortfarande en viktig del av vår forsknings- och utvecklingsstrategi. Vi kommer att utöka EBT-tekniken för alla lämpliga polymerer i vår expansiva produktportfölj. På så sätt kan vi möta dagens krav, utan att kompromissa för morgondagen.”

SHOWA:S ECO BEST TECHNOLOGY: SAMMA HANDSKE, BÄTTRE FÖR MILJÖN

SHOWA® grundades 1954 och är stolt över att utveckla högkvalitativa medicinska, skärtåliga, allmänna, kemikalieresistenta och speciella handskydd. Varje SHOWA EBT-handske tillverkas enligt samma tuffa kvalitetskontroller och standarder som resten av portföljen. Det innebär att handskens totala prestanda – dess hållbarhet, komfort, grepp och skydd – förblir densamma.

SHOWA erbjuder det mest omfattande urvalet av biologiskt nedbrytbara handskydd på marknaden, med följande sju EBT-nitrilhandskar, som täcker ett brett spektrum av tillämpningar, inklusive kontakt med livsmedel, och ger ett mer hållbart alternativ för användarna:

  • SHOWA 731: SHOWA 731 är tillverkad med förstklassiga mjukningsmedel och nitrilförstärkning som ger dig hög precision och skydd mot lösningsmedel och syror. Handsken är perfekt för att arbeta i våta, feta och oljiga miljöer.
  • SHOWA 707HVO: Den här handsken kombinerar det bästa av engångs- och kemikaliebeständig teknik för optimal passform, känsla och komfort samtidigt som den skyddar mot vätskor, kemikalier, oljor, kolväten, fett och nötning.
  • SHOWA NSK24: SHOWA NSK24 är en mycket flexibel och vattentät nitrilhandske med stickningsfoder som ger utmärkt skydd mot ett brett spektrum av lösningsmedel, oljor och syror. Den har tidigare tillverkats av vanlig nitril, men med nya EBT ger den ett högt kemiskt skydd och slitstyrka med grovt grepp.
  • SHOWA 6110PF: Denna gröna biologiskt nedbrytbara 4 mil (0,10 mm) engångshandske i nitril ger oöverträffad komfort, fingerfärdighet och prestanda i en rad olika tillämpningar. SHOWA 6110PF skyddar mot frätande lösningsmedel samtidigt som latexallergier undviks.
  • SHOWA 6112PF: Denna svarta biologiskt nedbrytbara 4 mil (0,10 mm) engångshandske i nitril passar som en andra hud och ger varaktig komfort och fingerkänsla vid känsliga uppgifter. SHOWA 6112PF har bevisats skydda mot fentanylspetsad narkotika och frätande vätskor.
  • SHOWA 7500PF: Konkurrenskraftigt prissatta SHOWA 7500PF har tagits fram för TSA (Transportation Security Administration), immigration och all användning som kräver byte av handskydd varje timme, vilket leder till störst avfallsmängd. Den finns i livsmedelssäkert blå och lämnar inte några silikonföroreningar eller fingeravtryck efter sig.
  • SHOWA 7502PF: Med sin acceleratorfria sammansättning skyddar den här 2,5 mil (0,06 mm) tjocka engångshandsken även den mycket känsliga huden. Den är extremt lätt, men skyddar effektivt mot acceleratorer, kemikalier och kontakteksem.

 

KÄNN SKILLNADEN MED SHOWA

I en nyligen genomförd kampanj bjöd SHOWA in sina kunder, slutanvändare och distributionspartner för att hitta EBT-alternativet till sin favoritnitrilhandske och ”känna skillnaden” mellan de två, i vetskap om att det inte finns någon skillnad att ”känna”. Den enda skillnaden mellan handskarna kommer att vara miljöpåverkan.

card-01

İŞİNİZ İÇİN DOĞRU ELDİVENİ Mİ ARIYORSUNUZ?

Hemen uzmanlarımızdan biriyle görüşün