showa
0

“ S-TEX 581: ÄVENTYRA INTE SÄKERHETEN MED B ELLER C ”

Vad innebär den nya EN 388: 2016-standarden?

Det europeiska direktivet 89/686/EEG om personlig skyddsutrustning ersätts av den nya förordningen om personlig skyddsutrustning (EU) 2016/425 som bland annat innebär reviderade testmetoder, till exempel EN 388 för skärprestanda. Standardtestmetoden för skärskydd bestod av ett skärtest (cirkelblad med en fast kraft på 5 Newton). Med nya EN 388: 2016 förblir skärtestet den främsta testmetoden, men eftersom material som glasfiber gör bladet oskarpt under testet kommer även nya ISO 13997 att bli obligatoriskt. Avsikten är att säkerställa att handskens skydd är så korrekt som möjligt.

För handskar med högt skärskydd (4 eller 5 enligt EN 388) har SHOWA använt ISO 13997-testet redan från början, för att säkerställa att våra handskar håller hög kvalitet och skärbeständighet innan de släpps på marknaden.

Showa

För att förbättra det individuella skyddet mot skärsår har SHOWA varit innovativa och utformat sina egna fibrer med skärmotstånd – ”Hagane Coil®”, som används i S-TEX-serien. Denna patenterade fiber kombinerar rostfritt Hagane-stål med polyester- och/eller aramidfibrer som ger en hög skyddsnivå mot skärsår från 20 Newton/ nivå D till 35 Newton/ nivå F enligt standarden ISO 13997. Tack vare vår patenterade Hagane Coil®-teknik kan SHOWA-handskarna ge högre skärbeständighet utan att offra prestanda och komfort. Hagane-stål är ett stål med hög kolhalt som används i samurajsvärd. Handsken har en unik spiralteknik där en tråd lindas löst runt kärnan i rostfritt stål och på så sätt skyddar kärnan när användaren böjer och sträcker på händerna, vilket ger maximalt skydd, komfort och prestanda.

Showa

SHOWA S-TEX 581, skärnivå E

SHOWA har sedan grundandet alltid förutsett krav på personlig skyddsutrustning och utformat skräddarsydda lösningar för att skydda arbetare genom forskning och utveckling samt sin stora erfarenhet av att utföra djupgående studier i olika industrisektorer.

S-TEX 581 erbjuder alla industrier som behöver eliminera skärskador en taktil handske som andas och har ett betydande skärskydd på nivå E (29 Newton), till skillnad från vanliga glasfiberbaserade produkter. Genom teknik och utveckling av vår trådteknik som kombinerar 3 olika fibrer – Polyester, Hagane Coil® och Kevlar® – erbjuder vi ett högklassigt skärskydd med exceptionellt grepp i en bekväm och lätt handske.

Showa
card-01

İŞİNİZ İÇİN DOĞRU ELDİVENİ Mİ ARIYORSUNUZ?

Hemen uzmanlarımızdan biriyle görüşün