showa
0

Skärbeständiga handskar

Skärbeständiga handskar │ SHOWA handsktillverkare

Det spelar ingen roll vad du arbetar med ‑ skydda dig själv med de rätta skärbeständiga handskarna.

Skärbeständiga handskar är precis vad det låter som – handskar som har till uppgift att skydda dina fingrar och händer från skärskador och rivsår medan du utför en mängd olika uppgifter. Även om det finns dussintals olika typer av skärbeständiga handskar på marknaden, är inte alla skapade på samma sätt.

Skärbeständiga handskar: Vad du bör leta efter

Skydda händerna mot potentiella faror med skärbeständiga handskar.

Skärbeständiga handskar är oumbärliga för säkerheten på arbetsplatsen. På arbetsplatsen utsätts dina händer för många faror. De kan fastna mellan klämpunkter, utsättas för vassa föremål, uthärda upprepad ergonomisk stress, vara med om halkningar, snubblingar och fall och exponeras för flera olika brandfaror.

SHOWA har tagit fram ett sortiment av skärbeständiga allroundhandskar för flera olika användningsområden med medelhög till låg risk. Med en mängd olika handskskalmaterial, handflatsbeläggningar, manschettlängder, handsk- eller armskyddsfunktioner, handledsdesignsystem, osv. kan du begränsa din sökning för att välja en skärbeständig handske för varje applikation.

För att öka din handsäkerhet och ditt skydd, överväg tre huvudpolymerer. De är plattdoppade och erbjuder det exceptionella greppet som SHOWAs kunder känner till och älskar och var och en erbjuder sina egna unika skärbeständiga egenskaper.

Polyuretan

Med mikroporös elastomerplast, erbjuder polyuretanskurna handskar många fördelar. De är mycket flexibla och elastiska och innehåller inga latexproteiner och fäller inte partiklar som många andra polymerer. Med stark motståndskraft mot nötning och olja, hårdnar inte polyuretan i kyla eller mjuknar i värme men bibehåller utmärkt svettkapacitet på grund av sin porösa ventilation.

Naturlatex

Naturliga latexbeläggningar, som består av naturgummi som huvudsakligen härrör från latex och trädgummi, är mycket robusta, bibehåller ett starkt grepp och flexibel elasticitet och ger god nötningsbeständighet. Naturlig latexbeläggning skyddar mot svaga syror, frätande ämnen, alkoholer och rengöringsmedel och ger ytterligare skydd mot virus och bakterier.

Nitril och skumnitril

Utan latexproteiner motstår nitril och skumnitril olja, fett, kolväten, syror, vissa organiska lösningsmedel, bekämpningsmedel, oljor och bränslen.

Överlägsen skärbeständighet

Du har många alternativ när det gäller att hitta skärbeständiga handskar som passar dina behov bäst. Via ANSI/ISEA-skyddsnormerna hittar du olika klasser av skärbeständighet från de lägre klasserna A1 – A3 och hela vägen upp till A9 för att kunna välja ditt material för ditt specifika användningsområde och dina krav på skärbeständiga handskar.

SHOWA erbjuder ett brett sortiment av skärbeständiga foder och längder för att maximera påtagning och avtagning, samtidigt som stänk- eller kontaktfaror för händer, handleder och underarmar minimeras. SHOWAs foderalternativ, kombinerat med ett brett urval av beläggningar, erbjuder en icke-slipande funktion, hållbarhet, taktilitet och skärbeständighet mot sår och rivskador.

Var man kan använda skärbeständiga handskar

Skärbeständiga handskar är oumbärliga inom många industrier och för andra projekt i hemmet eller på fritiden. Olika skärbeständiga foder och beläggningar ger handskar på flera olika skyddsnivåer.

Sådana skärbeständiga handskar är användbara för: byggprojekt, gör-det-själv-projekt, tillverkning, lagerhållning och distribution, kommunala tjänster, glas, luftfart, bil, olja och gas, metallurgi, el- och vatten, mekanik, med mera.

Slitstarka, flexibla och starka skärbeständiga handskar och armöverdrag kan ge dig optimalt skydd under olika aktiviteter, inklusive i anslutning till rörmokeri, tillverkning, hantering av tung utrustning, konservering, konstruktion, tegelläggning, komponentmontering, stålmonteringsarbeten, fogbeslag och tätning, fönstertillverkning, dränering och rörledning, VVS, med mera.

Läs mer Läs mindre

FILTRERA PRODUKTER

FILTRERA PRODUKTER

Fara

Branscher

Beläggning

FORMATERIALE

KEMISK BESTÄNDIGHET
EN ISO 374-1:2016

MEKANISKA RISKER
EN 388:2016

Jämför produkter

0

Resultat

card-01

İŞİNİZ İÇİN DOĞRU ELDİVENİ Mİ ARIYORSUNUZ?

Hemen uzmanlarımızdan biriyle görüşün