showa
0

PVC-HANDSKEN: SKAPAD AV EN MAN SOM HÄNGIVIT SIG ÅT ATT SKYDDA SINA KAMRATERS HÄNDER

SHOWA:s historia började för mer än 60 år sedan i Manchuriet. Akeo Tanaka hade blivit inkallad till militärtjänst och liksom många av hans landsmän led han av de ytterst hårda förhållandena. Det svåra minnet av dessa krigsmän som gått miste om sina fingrar på grund av förfrysning trots att de haft på sig handskar av harskinn och undervantar av bomull, vållade en reaktion hos honom som några år senare skulle komma att revolutionera handskyddsbegreppet.

Efter kriget jobbade Tanaka med tillverkning av PVC-bläckpatroner till reservoarpennor. Han la märke till att dåtida traditionella arbetshandskar var slitstarka, men inte funktionella – vilka ju var de två viktigaste kraven. Inspirerad av sina kollegors förlorade fingrar fick Tanaka den sinnrika idén att utveckla en prototyphandske med hjälp av “framtidens material”. Detta var år 1953 och Akeo Tanaka hade i praktiken just uppfunnit PVC-handsken, det första av flera steg mot att uppnå hans livs uppdrag – att skydda händer.

Den första PVC-handsken var utformad för att främja säkerhet och användbarhet: tjock om handflatan och fingertopparna och tunnare om handleden för att lätt kunna tas av och på. Tack vare fingerrörelsernas precision och själva handskens hållbarhet, blev den populär bland sjömän, industriarbetare och fiskare (SHOWA 660 dominerar idag denna marknad).

cUTVECKLING INOM INDUSTRIN: EN VÄNDPUNKT FÖR SHOWA

På grund av den snabba automatiseringen under 1970-talet, nådde PVC-handsken en vändpunkt. Precisionsarbete blev huvudsyftet med arbetshandskar, och sålunda behövde man nya produkter som kunde erbjuda precisa fingerrörelser och samtidigt förbli slitstarka och hållbara. Dessutom tyckte många kunder att sömmen inuti handsken orsakade obehag. Som svar på detta utvecklade SHOWA handsken SHOWA 610 med ett behagligt sömlöst foder. Detta var SHOWA:s första patentskyddade produkt, vilket innebar 20 års exklusiva försäljningsrättigheter och drev företaget mot en lyckosam framtid.

VI ÄR SHOWA

VAR OCH EN AV VÅRA INNOVATIONER HAR SKAPATS I ETT SÄRSKILT SYFTE. LÄS BAKGRUNDSHISTORIERNA SOM LETT TILL KREATIONERNA…