showa
0

Våra Milstolpar Inom Innovation

Längs vägen till framgång har SHOWA:s innovation och strävan efter att skapa handskar som presterar bättre resulterat i milstolpar för branschen – handskar som bokstavligen har format branschen och gjort SHOWA till en klar marknadsledare.

B0500 PU – HANDSKE MED BELAGD HANDFLATA

Leder utvecklingen inom precisionsarbete

1980 började tillverkningen av maskinvaror till datorer att sätta fart i Japan. Med denna utveckling följde ett behov av en innovativ handske med lite ludd och en lägre tendens att skapa damm. Precisionsarbetet krävde större fingerflexibilitet och andningsförmåga för att förbättra arbetarens komfort. Introducerandet av nya material som ullnylon och polyuretanskum ledde slutligen till en betydande SHOWA-innovation: B0500 – en andningsbar handske med lite damm kom till världen.

310 GRIP® – HANDSKE

 Förändrade branschen för alltid

Arbetare inom transportsektorn använde stickade handskar med punkter eller block av PVC eller naturgummi för bättre grepp. Denna typ av handske varade länge, men handskens illasittande fingrar förhindrade hanteringsprecision och arbetaren tog ofta av handsken under körning eller vid pappersarbete. SHOWA löste problemet med en annan stor innovation:310 GRIP®.

Istället för att helt enkelt fästa gummit på stickningen med lim utvecklades 310 Grip® med vår förbättrade doppmetod: latex beläggs direkt på stickningen, penetrerar fodret och ger permanent flexibilitet och hållbarhet. Den här nya metoden har förbättrats ytterligare och vi har eliminerat den irritation som latexen inne i handsken kan ge upphov till. Genom att tålmodigt pröva sig fram uppfann SHOWA en ny beläggningsprocess för handflatan som, tillsammans med en andningsbar handrygg, gav användaren en oslagbar passform och hållbarhet – en process som förändrade handskbranschen för alltid.

281 TEMRES® – HANDSKE

cGöra det omöjliga möjligt

I början av 2000-talet hade handskar med beläggning i handflatan blivit standard inom branschen tack vare dess andningsförmåga. Vatten och sand kan emellertid tränga in i handsken, vilket gör dem mindre praktiska för till exempel jordbrukssektorn. Å andra sidan är vattentäta handskar helt täckta med harts, vilket gör att händerna svettas i värme och att handsken känns obekväm.

Ett helbelagd handske med andningsförmåga verkade vara ett orimligt och omöjligt uppdrag, men SHOWA:s innovationsteam ledde vägen och utvecklingen kom igång. Fuktavledande och vattentäta nya material omvandlades till den mycket efterlängtade TEMRES® – en handske som avleder svett, men som förhindrar att vatten tränger in genom den yttre beläggningen. Den här handsken passar även handens naturliga böjning och har betydligt bättre flexibilitet.

Den ursprungliga handsken var för dyr för marknaden när den först utvecklades. Men efter en helt ny utformning återlanserades TEMRES® och så småningom expanderade den till en serie med manschetter i värmeisolerande tyg och jersey. Idag används handskarna i många branscher och verksamheter.