showa
0

On yıl önce ilk biyoçözünür tek kullanımlık eldivenimizi piyasaya sunduğumuzda, bu ürünü sürdürülebilirlik yönündeki çabalarımızın ilk adımı olarak görüyorduk. Bugün ise şirket olarak EBT (biyoçözünür teknolojili) eldiven çeşitlerimizi genişletirken, ofislerimiz ve fabrikalarımız da karbon ayak izlerini küçültmeye yönelik projeler yürütüyor. Himeji’deki merkezimizden Malezya’daki fabrikamıza, oradan Japonya’daki perakende ürünlerimize kadar her noktada sürdürülebilirliğe her geçen gün daha fazla yaklaşıyoruz. Ve bu daha sadece başlangıç.

: SHOWA Japonya Tarım Sektöründe: Şirket sebze üretimi ve satışı için bölgedeki atıl arazileri kullanarak yerel topluma katkı sağlıyor.

SHOWA’nın doğum yeri olan Japonya’nın Himeji şehrindeki Genel Merkezimiz yakınlarında geniş tarım alanları bulunuyor. Biz de şirket olarak bu alanları yeniden üretime kazandırarak faaliyetlerimizi genişletmeye karar verdik.
Doğum oranlarındaki düşüş ve yükselen yaş ortalaması ile birlikte nüfusun azalması Japonya’nın en büyük sorunları arasında gösteriliyor. Bu sorunun yarattığı neticelerden biri de terk edilmiş tarım arazilerinin giderek artması. Biz de bu sorunlara karşı bir adım olarak faaliyetlerimizi yeni bir sektörle genişletmeye karar verdik: Tarım. İlk amacımız doğduğumuz topraklara sahip çıkmak; ama onun da ötesinde yerel ekonomiyi desteklemek, ve hem şirketimiz hem de çalışanlarımız için sürdürülebilir bir gelecek yaratmak istiyoruz.
Hedefimiz, yerel tarım alanlarını kiraya vermek ve bunlardan etkili bir şekilde yararlanılmasını sağlamak. Dondurulmuş ve hazır gıdalara yönelik ürünler yetiştirip işlemeyi ve dağıtmayı planlıyoruz. Ayrıca kuracağımız restoranla, yerel halka bir araya gelebilecekleri bir “mekan” sunacağız.
Buna ek olarak, çalışanlar için de özel bir kafeterya açacağız. İnsanların bir araya gelebilecekleri “mekanların” insanlar arasında yeni bağlar kurabileceğine ve bunun da daha sürdürülebilir bir gelecek yaratacağına inanıyoruz. Toplumun en küçük yapı taşı olan ailelerin bu “mekan” sayesinde bağlarını güçlendireceklerini ve bu bağlar sayesinde tüm topluluğun yeniden canlanacağını umuyoruz.

japonya’da tarım

Malezya’daki fabrikamızın sürdürülebilirliği artırmaya yönelik 6 adımı

  1. Hava ısıtıcılı fırınında ısı kaybını azaltmak için yüksek yoğunluklu yalıtım.
    Isı kaybının azaltılması, tükettiğimiz doğalgaz miktarını düşürecek ve bu da CO2 emisyonunun azaltılmasına katkıda bulunacaktır.
  2. 2. Faaliyetlerimizde sıvı petrol gazından (LPG) doğalgaza (NG) geçiş.Doğalgaz, borular yoluyla aktarıldığında daha iyi performans sağlamasına ek olarak, yanarken daha az CO2 üretir.
  3. Bazı kimyasal madde varilleri boşaldıktan sonra planlanmış atık sınıfına girebildiğinden, kimyasal maddelerin varillerden tankerlere aktarılması. Kimyasal maddelerin tankerlerden direkt yeraltı depolarına pompalanması, çelik varil kullanımı da azaltılabilir.
  1. Elektrik tüketimini azaltmak için fabrikada LED lambaların kullanılması.
  2. Doğalgaz israfını ve hava kirliliğini azaltmak amacıyla, gaz boru tesisatımızdaki / bağlantılarımızdaki doğalgaz sızıntılarının tespiti için gaz dedektörü kullanımı.
  3. Çeşitli farklı kirleticilerin atmosfere girmesini engellemek için, buğu toplayıcı ve gaz yıkama kulesi gibi hava kirliliği kontrol ekipmanlarının kullanılması.

Japonya’nın Himeji şehrindeki Genel Merkezimiz için güneş panelleri

Genel Merkezimizdeki güneş panelleriyle elektrik üretiyor ve bu elektriği ofis faaliyetlerimizde kullanıyoruz. Üretim hacmi düşük de olsa, bu sayede tükettiğimiz fosil yakıt miktarını azaltıyoruz.

Güneş paneli sayacı

Biyokütleli sürdürülebilir ambalajlar

Japonya’da eldivenlerimiz perakende pazarında tüketicilerle buluşuyor. Ev tipi eldivenler için, %10’u biyokütleden oluşan bir ambalaj kullanıyoruz.
Biyokütle, organik atıklardan elde edilen bitkisel bazlı bir malzemedir. Çoğunlukla ısı veya elektrik üretiminde kullanılan bu malzemenin ileride ambalaj gibi farklı biyobazlı ürünler geliştirmek için daha yoğun biçimde kullanıldığını görebiliriz.
Biyokütlenin kullanıldığı ürünler “karbon nötr” olarak kabul edilir. Bitkiler büyürken atmosferdeki karbonu emer.
Ambalajlarımızda biyokütlenin ne şekilde kullanıldığını görebilirsiniz (resme bakınız). Ambalaj malzemesi ve baskıda kullanılan mürekkep %10 biyokütle içerir. Yerel kaynaklardan yararlanmak adına, biyokütlenin ve malzemelerin tamamı Japonya’daki tedarikçilerden alınmaktadır.
Karton kutu FSC sertifikalı kağıttan yapılmıştır ve Japonya’da üretilmektedir.

Biyokütleli ambalaj

Biyoçözünür EBT’mizle sürdürülebilirlikte onuncu yılımız

sustainibility EBT biodegradable gloves

Dünyada tek kullanımlık eldivenlere yönelik talep artarken, biz de kaçınılmaz olarak daha sürdürülebilir bir ürün geliştirmek istiyoruz.
SHOWA, EBT (Eco Best Technology) ile geliştirilen ilk eldivenlerini 2012’de piyasaya sürdü. Bu patentli teknoloji, nitril eldivenimizi biyolojik olarak çözünebilir hale getiriyor. EBT malzemeyi nitrile üretimden önce karıştırıyoruz. Kontrollü ortamda yapılan testler, kullanıldıktan sonra atılan eldivenlerin, kullanılan malzemeden beslenen mikroorganizmalar sayesinde 386 günde %82’lik bir biyoçözünürlüğe ulaştığını gösteriyor.
Bu; gerek bizim için, gerek sizin için, gerekse gezegenimiz için büyük bir fark anlamına geliyor. Yüzde 100 nitrilden yapılmış bir eldivenin doğada yok olması 100 yıldan fazla sürecek iken, bu teknolojiyle üretilen eldivenler sadece 5 yıl içinde biyolojik olarak tamamen parçalanıyor.

Bu sayfayı paylaş