showa
0

“ ”

Bij SHOWA® staat een eenvoudig doel centraal: betrouwbare, industriële handbeschermingsproducten maken die aan de behoeften van onze klanten voldoen. Ons team richt zich op kwaliteit en door al onze machines, garens, coatings, polymeren, ontwerpen en handvormers zelf te ontwikkelen, kunnen we garanderen dat bij elke stap aan onze hoge normen wordt voldaan.

Wanneer u overweegt om een nieuw product uit te proberen, is het altijd nuttig om te horen wat anderen zeggen. Wij kunnen u alle feiten en cijfers over onze producten noemen, maar er gaat niets boven een echte klantervaring. Om u een idee te geven hoe het is om onze handschoenen te gebruiken, hebben we in Zuid-Amerika gesproken met mensen uit diverse sectoren en toepassingen.

Dit heeft geleid tot vier casestudy’s over gebruikers die de veiligheid, de bewegingsvrijheid en het comfort van hun werknemers verbeterden met onze industriële handschoenen. Bent u benieuwd hoe wij de werkwijzen van mensen veranderen? Lees dan verder.

Casestudy 1: Industriële handschoenen voor precisietoepassingen onder gladde omstandigheden

railway workersDe onderhoudsmedewerkers van een spoorlijn in Colombia gebruikten eerst leren handschoenen voor hun precisietoepassingen. Als onderdeel van hun werk moeten ze regelmatig de bouten en andere onderdelen van een spoorlijn smeren om het geluid van voorbijrijdende treinen te verminderen.

We spraken met aantal medewerkers om te zien wat er gebeurde wanneer ze hun leren handschoenen verruilden voor de SHOWA 377.

De uitdagingen

Voordat ze onze industriële handschoenen gebruikten, merkten de onderhoudsmedewerkers dat hun leren handschoenen maar acht uur meegingen. Door permeatie van vet en olie werden hun persoonlijke beschermingsmiddelen snel onbruikbaar. De spoorwegarbeiders hadden niet alleen last van de opname van olie door het leer, maar merkten ook dat ze vaak geen grip hadden op schroeven, bouten en machinegereedschappen.

Het resultaat: Hoe SHOWA-handschoenen hielpen

Toen de medewerkers overstapten op onze producten, merkten ze dat hun grip aanzienlijk verbeterde. Olie en vet kunnen namelijk niet in de ondoordringbare coating trekken. Doordat stoffen van buitenaf worden tegengehouden, hebben SHOWA-handschoenen een gemiddelde levensduur van vijftien dagen. De SHOWA 377 beschermt niet alleen tegen smeermiddelen, maar is ook waterdicht, wat essentieel is voor behoud van het comfort wanneer buiten aan spoorlijnen wordt gewerkt.

 

Leer SHOWA 377
●       Gemiddelde levensduur 8 uur

●       Absorbeert olie en vet

●       Slechte grip

●       Gemiddelde levensduur 15 dagen

●       Waterdicht

●       Meer grip bij het werken met smeermiddelen

●       Ondoordringbaar

Bekijk de SHOWA 377.

Casestudy 2: Bescherming tegen schaafwonden door machines en belasting van de handen in de bouwsector

construction workersIn deze casestudy merkten bouwvakkers in Colombia dat hun leren handschoenen onvoldoende bescherming boden om handletsel te voorkomen bij het plaatsen van heipalen.

De bouwvakkers heffen en bevestigen heipalen met een werktuig dat de productiviteit verhoogt. Maar het werktuig zorgt voor schaafwonden en ongemak in het gebied tussen de wijsvinger en duim.

Wij ontdekten wat er gebeurde toen ze hun leren handschoenen verruilden voor de SHOWA ATLAS® 330.

De uitdagingen

In de zomer gingen hun leren handschoenen bij gebruik in de bouw maar twee werkdagen van acht uur mee. In de winter was de gemiddelde levensduur zelfs maar één dag. Naast de korte levensduur was het gebrek aan versteviging tussen de duim en wijsvinger een groot probleem voor de bouwvakkers.

 

Het resultaat: Hoe SHOWA-handschoenen hielpen

Na de overstap naar de SHOWA ATLAS® 330 merkten de bouwvakkers dat de gemiddelde levensduur toenam tot vijf dagen. Ze profiteerden ook van de beschikbaarheid van verschillende maten, wat essentieel is voor behoud van comfort wanneer mensen langdurig met hun handen moeten werken.

Het versterkte duimkruis van de ATLAS® 330 bood bescherming voor het gedeelte tussen wijsvinger en duim, waardoor ze langer en beschermd tegen letsel konden werken. De bouwvakkers hadden ook meer grip onder natte en droge omstandigheden.

Leer SHOWA ATLAS® 330
●       Geen versterking

●       Gemiddelde levensduur 1-2 dagen

●       Versterkt duimkruis

●       Gemiddelde levensduur 5 dagen

●       Meer grip onder natte en droge omstandigheden

 

Bekijk de SHOWA ATLAS® 330.

Casestudy 3: Werken met hete en gesmeerde onderdelen bij het repareren van machines

metallugy worker glovesIn een productiebedrijf in Ecuador repareren monteurs de kunststofextrusiemachines wanneer deze geblokkeerd of beschadigd zijn.

De mechanisch-onderhoudsmonteurs openen de behuizing, verwijderen de schroeven en repareren of deblokkeren de machine. Daarbij dragen ze leren handschoenen.

 

Kijk hoe de overstap van leren handschoenen naar SHOWA 477 industriële handschoenen van invloed was op hun manier van werken.

 De uitdagingen

Wanneer ze leren handschoenen dragen, worden de monteurs door de stijfheid van het leer beperkt in hun mobiliteit en bewegingsvrijheid. Het leer moet dik genoeg zijn om de handen van de monteurs te beschermen tegen hoge temperaturen.

VolgensSafeopedia kunnen leren handschoen verharden of krimpen bij blootstelling aan overmatige hitte, waardoor ze minder effectief en oncomfortabel worden voor de drager. In sommige gevallen moesten de monteurs wachten tot de machine was afgekoeld voordat ze met de reparatie konden beginnen.

De mechanische onderdelen die ze hanteren, zijn bovendien gesmeerd, waardoor hun leren handschoenen snel verzadigd raken met vet. Zodra de handschoenen doordrenkt zijn met olie, moeten ze worden vervangen. Dit kan betekenen dat de monteurs meerdere paren handschoenen per dag verslijten.

 Het resultaat: Hoe SHOWA-handschoenen hielpen

Doordat de SHOWA 477 aanvoelt als een tweede huid, kregen de mechanisch-onderhoudsmonteurs meer bewegingsvrijheid. De monteurs hoefden bovendien niet te wachten tot de machines waren afgekoeld tot een veilige temperatuur om ze te kunnen aanraken, waardoor hun productiviteit toenam.

Omdat de SHOWA 477 ondoordringbaar is, heeft deze een gemiddelde levensduur van meer dan dertig dagen: een enorme toename vergeleken met hun leren handschoen. Door de griptechnologie hebben ze ook meer controle wanneer ze natte of gesmeerde onderdelen vastpakken.

Leer SHOWA 477
●       Korte gemiddelde levensduur: vervangen bij verzadiging

●       Minder mobiliteit en bewegingsvrijheid

 

●       Gemiddelde levensduur meer dan 30 dagen

●       Meer grip onder natte en droge omstandigheden

●       Beschermt tegen hoge temperaturen

●       Meer bewegingsvrijheid en mobiliteit

 

Bekijk de SHOWA 477.

Casestudy 4: Bescherming tegen hitte en snijwonden door messen in een productiebedrijf

plastic workerIn een ander productiebedrijf in Ecuador dragen de werknemers gebreide handschoenen als handbescherming bij het snijden van kunststof onderdelen. In de fabriek komen kunststof onderdelen uit een spuitgietmachine. De bramen of snijranden moeten met een mes worden verwijderd. Naast het risico van snijwonden hebben de onderdelen een temperatuur van 70 °Celsius.

Bekijk hoe de SHOWA 4568 zich verhoudt tot de gebreide handschoenen van de werknemers. (SHOWA 4568 verkrijgbaar in Latijns-Amerika, VS en Canada.)

De uitdagingen

Volgens bouwbedrijf JJ White Inc beschermen stoffen handschoenen (zoals gebreide katoen) tegen vuil, spaanders, schuurplekken en schaafwonden. Ze bieden onvoldoende bescherming voor gebruik met ruwe, scherpe of zware materialen.

De gebreide handschoenen hebben een dubbele laag om snijwonden te voorkomen, maar het risico is niet volledig uitgebannen. De dubbele laag beschermt ook tegen temperaturen van 70 °Celsius. Gemiddeld kunnen de werknemers hun dubbelgebreide handschoenen ongeveer twintig dagen gebruiken.

Het resultaat: Hoe SHOWA-handschoenen hielpen

Hoewel de levensduur met twintig dagen vergelijkbaar is, zeiden de werknemers zich veiliger en beter beschermd te voelen wanneer ze onze industriële handschoenen droegen. Door de samenstelling van de SHOWA 4568 vonden de productiemedewerkers dat de handschoenen flexibeler, comfortabeler maar ook snijbestendiger waren. De handschoen beschermt ook tegen hoge temperaturen.

Leer SHOWA 4568
●       Enige snijbescherming maar nog steeds een risico

●       Gemiddelde levensduur 20 dagen

 

●       Temperatuurbescherming

●       Gemiddelde levensduur 20 dagen

●       Meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid

●       Hogere snijweerstand

Bekijk de SHOWA 4568.

SHOWA-handschoenen

Bedrijven over de hele wereld, van eenmanszaken tot kleine ondernemingen en multinationals, gebruiken onze handschoenen om hun werknemers te beschermen en comfortabel te laten werken. Het is mooi om de praktijkervaringen te zien van klanten die merkten dat hun comfort en veiligheid verbeterden toen ze overstapten op onze handschoenen. Wegens de grote verscheidenheid van onze producten werken we rechtstreeks met onze klanten samen om de meest geschikte handschoenen voor elke toepassing te vinden.

Praat vandaag nog met een van onze experts om de juiste handschoen voor uw bedrijf te vinden.

card-01

OP ZOEK NAAR DE JUISTE HANDSCHOEN VOOR UW BEDRIJF?

Spreek vandaag nog met een van onze specialisten