showa
0

MICROVEZEL TECHNOLOGIE®

Showa hecht evenveel belang aan comfort als aan bescherming. daarom hebben wij ons nieuwe model lichter en efficiënter gemaakt. Om deze combinatie te realiseren, heeft showa een speciale microvezel ontworpen die in de handschoen is verwerkt.

WAT IS MICROVEZEL?

Microvezel is synthetisch weefsel met zeer kleine vezels of draden. De diameter van deze microvezel is kleiner dan een zijdedraad, ongeveer éénvijfde van de diameter van een mensenhaar. De meest voorkomende microvezeltypes zijn gemaakt van polyester, polyamide of een combinatie van polyester, polyamide en polypropyleen.

Microvezels worden gebruikt bij de productie van matten, weefsels voor kleding, stoffering, industriële filters en schoonmaakproducten. De vorm, de grootte en de combinaties van synthetische vezels worden gekozen op basis van hun specifieke kenmerken, zoals zachtheid, absorberend vermogen, waterafstotend vermogen, elektrostatische eigenschappen en filtercapaciteiten.

[ 1 ] Microvezel

[ 2 ] Katoenvezel

MICROVEZELS FEITEN: VEELZIJDIGE STOFFEN DIE WEINIG ONDERHOUD VEREISEN

  • [ 1 ] Ademende stoffen
  • [ 2 ] Behouden hun oorspronkelijke vorm
  • [ 3 ] Het comfort is vergelijkbaar met dat van natuurlijke vezels en valt op door zijn zachtheid
  • [ 4 ] Beschikken over goede vochtabsorberende eigenschappen
  • [ 5 ] Zeer duurzaam
  • [ 6 ] Lichtgewicht
  • [ 7 ] Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken

WIST JE DAT?

Microvezelweefsel wordt op grote schaal gebruik in de kledingindustrie omwille van zijn absorberende eigenschap. Atleten gebruiken vaak kleding van microvezels, bijvoorbeeld de truien van wielrenners, om hun prestaties tijdens de wedstrijden te verbeteren, omdat zulke kleding veel zweet kan absorberen zonder irritatie te veroorzaken.

TIL COMFORT EN BESCHERMING VAN MEDEWERKERS NAAR EEN HOGER NIVEAU

Voor werknemers die uiteenlopende taken uitvoeren, variërend van algemene werkzaamheden tot complexe of fijne assemblage, heeft u handschoenen nodig met een hoge slijtvastheid, beweeglijkheid, vingergevoeligheid en comfort. De SHOWA 381 is hiervoor de ideale multifunctionele oplossing. Dit is de lichtste, met microporeuze nitril gecoate handschoen van SHOWA, met een basisweefsel van microvezel en slijtbestendigheid klasse 4. Enkel vezels kleiner dan 1 denier kunnen microvezels worden genoemd.

De microvezel 381 is 0,52 denier dik en de hele handschoen weegt amper 19 gram.

Het comfort van deze handschoen is een grote verbetering en biedt tevens een ademend vermogen en vochtafvoer die 20% hoger liggen in vergelijking met de standaardmodellen.

HOE WERKT HET ?

In de eerste plaats zorgt de microporeuze nitrilcoating in SHOWA 381 voor een uitzonderlijke grip, en tegelijkertijd kan warme lucht en vocht van binnenuit ontsnappen, zodat uw handen droog blijven.

In de tweede plaats absorbeert de liner van microvezel snel zweet en vocht. Door de cohesie-eigenschappen van water worden de watermoleculen langs de dunne vezels van het microvezelmateriaal getrokken. Door de grote oppervlakte die door de talrijke vezels wordt gecreëerd kunnen microvezelmaterialen meer dan 6 keer hun gewicht in water bevatten. Tegelijkertijd tijd zorgen de grotere oppervlakte en de warmte van de hand voor een snellere verdamping, omdat de droogtijd daar 20% korter is dan in onze standaardhandschoen.

Het resultaat daarvan zijn koelere en drogere handen.