showa
0

Hälso- och sjukvård

Sjukvårdshandskar │ SHOWA handsktillverkare

Att hitta rätt sjukvårdshandskar har aldrig varit viktigare än nu.

Handskar anses som en nödvändighet för alla som arbetar inom sjukvårdssektorn. Det betraktas som oumbärlig personlig skyddsutrustning. Oavsett om man arbetar i ett laboratorium eller i direktkontakt med patienter, är det viktigt att man har tillgång till nödvändig personlig skyddsutrustning för att skydda mot föroreningar som kemikalier och/eller virus och bakterier. Det är här SHOWAs sjukvårdshandskar kommer in i bilden.

Skillnader mellan olika sjukvårdshandskar

SHOWAS sjukvårdshandskar av medicinsk kvalitet är lämpliga inom industri- och laboratorieverksamhet!

När man arbetar inom sjukvårdsbranschen är det mycket viktigt att använda rätt personlig skyddsutrustning, vilket kräver sjukvårdshandskar av medicinsk kvalitet. Medicinsk kvalitet syftar helt enkelt på handskar som är godkända för användning inom sjukvårdssektorn.

Det är dock viktigt att känna till att sjukvårdshandskar vanligen delas in i två kategorier:

  • Undersöknings-/medicinska handskar: Undersökningshandskar, som ofta kallas för läkarhandskar, är engångshandskar som används för en mängd olika procedurer och undersökningar. De används för att förhindra risken för korskontaminering av bakterier och virus mellan patienter och vårdgivare. Dessa handskar levereras ofta i storförpackningar och anses som lämpliga för allmänna användningsområden som inte kräver en steril miljö.
  • Kirurgiska handskar: Kirurgiska handskar, å andra sidan, är sjukvårdshandskar som är individuellt förpackade för att förbli sterila och måste uppfylla en mycket högre standard när det gäller handskarnas kvalitet.

SHOWAs PSU-sjukvårdshandskar är branschledande inom engångshandskydd och är till och med läkarundersökningsgodkända av FDA, vilket innebär att FDA har utvärderat dessa handskar och bedömt dem som medicinsk utrustning i Klass I, vilket kräver en förmärkning på 510(k), innan produkten släpps på marknaden. Dessa skyddshandskar är även godkända enligt den europeiska standarden EN455 för medicinteknisk utrustning.

Detta innebär att dessa handskar uppfyller och/eller överträffar ett antal olika prestandakriterier, däribland:

  • Läckagebeständiga
  • Slitbeständiga
  • Biokompatibla (är inte skadliga för levande vävnad)
Läs mer Läs mindre

FILTRERA PRODUKTER

FILTRERA PRODUKTER

Kategori

Fara

Beläggning

FORMATERIALE

KEMISK BESTÄNDIGHET
EN ISO 374-1:2016

MEKANISKA RISKER
EN 388:2016

Jämför produkter

0

Resultat

card-01

İŞİNİZ İÇİN DOĞRU ELDİVENİ Mİ ARIYORSUNUZ?

Hemen uzmanlarımızdan biriyle görüşün