showa
0

“ OMDAT CHEMISCHE RISICO’S NIET STOPPEN AAN HET OPPERVLAK, MOET UW BESCHERMING OOK EEN STAP VERDER GAAN. ”

SHOWA investeert in meer capaciteit en productinnovatie om de mythes over chemische bescherming te ontkrachten met het onlangs vernieuwde ChemRest-platform!

Gewoon zeggen dat het een chemisch bestendige handschoen is, doet de eindgebruiker geen recht!

Het afgelopen jaar zijn miljoenen mensen over de hele wereld veel meer te weten gekomen over PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) dan ze eigenlijk hadden willen weten. Allemaal hebben we ondervonden hoe belangrijk en ingrijpend beschermende handschoenen kunnen zijn voor eerstelijnswerkers, maar ook in ons eigen dagelijkse leven.

Bij SHOWA is het ontwikkelen van innovatieve beschermende handschoenen van hoge kwaliteit altijd al een van onze belangrijkste taken geweest. Het zit als het ware in ons DNA.

Showa

Ondernemingen verliezen elk jaar collectief duizenden dagen aan arbeidsverzuim door verwonde werknemers. Deze verwondingen kunnen chemische brandwonden, huidirritatie en blootstelling aan agressieve bijtende stoffen zijn. Jaarlijks gaan miljoenen euro’s verloren aan arbeidsongevallen en huidziekten door medische en juridische kosten en boetes als gevolg van falende handbescherming. Al deze kosten hadden gemakkelijk kunnen worden vermeden. De gemiddelde kosten van een handblessure bedraagt 4000 euro. Op het werk worden handen dagelijks blootgesteld aan risico’s. Zij vertegenwoordigen 20 % van alle verwondingen. Daarom moet handbescherming door werkgevers serieus worden genomen.

Naarmate het gebruik van chemische stoffen over de hele wereld toeneemt, nemen ook de risico’s op de werkplek en voor de werknemers toe. De erfenis van SHOWA, die al 70 jaar teruggaat, wordt gekenmerkt door innovatie en het leveren van topprestaties op het vlak van handschoenveiligheid, -prestaties en -betrouwbaarheid. Daarom ben ik zo verheugd te mogen meedelen dat SHOWA zijn ongeëvenaarde expertise op het gebied van chemie en chemicaliënbestendige materialen heeft gecombineerd met de beste handschoenproductieprocessen om het eerste complete en allesomvattende platform voor chemische bescherming in de branche te lanceren. ChemRest.

 

“ChemRest is niet zomaar een product. Het is een kant-en-klaar platform voor chemische bescherming dat berust op drie belangrijke pijlers: voorlichten, beoordelen en uitrusten, elk ontworpen om te beschermen tegen chemische risico’s.”

 

ChemRest is een prestatie die tot stand is kunnen komen door de onvermoeibare inspanningen van onze wereldwijde organisatie om SHOWA’s capaciteiten op het gebied van productie, onderzoek & ontwikkeling en veiligheid te benutten. De expertisecentra die we hebben gebouwd, integreren onze biologisch afbreekbare technologie in alle productcategorieën om de invloed op het milieu te beperken. In Guatemala en Vietnam breidden we de productie uit voor ongevoerde handschoenen van neopreen en nitril. In Fayette (Alabama, USA) deden we hetzelfde voor nitrilhandschoenen voor eenmalig gebruik.

Met deze basis kan SHOWA sneller concurrerende productlijnen ontwikkelen en lanceren. Zo brengen we nu in het voorjaar 6 nieuwe chemisch bestendige handschoenen op de markt als onderdeel van onze nieuwe ChemRest-reeks. Deze reeks is volledig in overeenstemming met de EN ISO 374- en ASTM-vereisten en -normen voor handschoenen die bescherming moeten bieden tegen gevaarlijke chemicaliën.

ChemRest helpt veiligheidsprofessionals niet alleen bij het beschermen tegen zichtbare chemische risico’s, maar ook tegen de risico’s die u niet kunt zien. Door middel van een driedimensionale gevarenanalyse helpt ChemRest deze onzichtbare chemische gevaren die het handschoenmateriaal aantasten en tot handschoendegradatie en -permeatie leiden, te identificeren en te voorkomen.

Het begint met het vereenvoudigen van wat vaak een complex proces is, door veiligheidsprofessionals gemakkelijk toegang te verlenen tot up-to-date kennis, expertise en tools. In de hele wereld zijn er meer dan 350.000 chemische stoffen en mengsels geregistreerd voor commerciële productie en gebruik. Dat is veel om bij te houden zonder gebruiksvriendelijke oplossing. Met het ChemRest-platform hoeft dat niet meer, want ChemRest biedt essentiële begeleiding m.b.t. normen voor chemische bestendigheid en chemische permeatiegegevens per handschoen of CAS-nummer. Onze handschoendeskundigen beoordelen de risico’s en de specifieke behoeften van onze klanten en testen vervolgens hun bestaande handschoenen tegen de chemische gevaren waarmee ze te maken kunnen krijgen. Met die kennis voorhanden kunnen klanten betere en meer onderbouwde beslissingen nemen. ChemRest geeft onze wereldwijde distributiepartners toegang tot een sterk uitgebreid productassortiment: producten die geoptimaliseerd zijn voor de specifieke behoeften. De chemische expertise van SHOWA is gebaseerd op feitelijke, zuivere testgegevens over de beschermende prestaties tegen chemicaliën.

We hebben het u gemakkelijk gemaakt om aan de slag te gaan door alle ChemRest-testgegevens op ChemRest.com beschikbaar te maken. U hebt toegang tot het ChemRest-concept, waar u middelen voor voorlichting kunt vinden, een beoordeling ter plaatse met een handbeschermingsdeskundige van SHOWA kunt aanvragen en ons uitgebreide assortiment chemicaliënbestendige producten kunt bekijken. Al onze chemisch bestendige producten – waaronder gevoerde en ongevoerde handschoenen en handschoenen voor eenmalig gebruik van nitril, neopreen, viton en butyl – maken deel uit van het ChemRest-oplossingenplatform. Nu beschikbaar onder één merk en toegankelijk via één platform.

Over SHOWA

SHOWA is synoniem met handbescherming en innovatie van het hoogste niveau. Wij lopen voorop met revolutionaire technologie en maken meer dan 1800 soorten handschoenen, die allemaal nauwkeurig zijn ontwikkeld om de perfecte bescherming te bieden voor de betreffende taak. Met 58 octrooien in eigendom en meer dan 100 onderzoekers en ontwikkelaars die onze beste producten nog beter proberen te maken, banen wij zonder imitatie de weg voor onze sector. SHOWA’s ongeëvenaarde kwaliteit wordt bereikt door 100 % geïntegreerde productie, waardoor we elke fase van het ontwerp en de productie volledig onder controle hebben. Onze handschoenen zijn tot de laatste vezel beter gemaakt om beter te presteren, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor werkende handen.

card-01

OP ZOEK NAAR DE JUISTE HANDSCHOEN VOOR UW BEDRIJF?

Spreek vandaag nog met een van onze specialisten